Hei,
Til uka skal vi i gang med en ny brygging.
Da er det blandt annet tid for en BarleyWine som egentlig var planlagt to uker tidligere, men som utgikk pga problemer med en bryggekjele.
Før forrige brygging laget vi som vanlig en starter til BarleyWine'en.
Denne starteren har nå stått i kjøleskap en ukes tid, etter 3-4 dager på kjøkkenbenken først.
(Og brygging er førstkommende onsdag).
Spørsmålet da blir:
Hvordan bør vi behandle denne for at vi skal ha tilstrekkelig fart i gjæren når vi brygger?
Antar det kanskje bør lages en starter til, men hvordan beregner vi korrekt størrelse ut fra en eksisterende starter?
Til uka skal vi i gang med en ny brygging.
Da er det blandt annet tid for en BarleyWine som egentlig var planlagt to uker tidligere, men som utgikk pga problemer med en bryggekjele.
Før forrige brygging laget vi som vanlig en starter til BarleyWine'en.
Denne starteren har nå stått i kjøleskap en ukes tid, etter 3-4 dager på kjøkkenbenken først.
(Og brygging er førstkommende onsdag).
Spørsmålet da blir:
Hvordan bør vi behandle denne for at vi skal ha tilstrekkelig fart i gjæren når vi brygger?
Antar det kanskje bør lages en starter til, men hvordan beregner vi korrekt størrelse ut fra en eksisterende starter?