Jeg brygger på en Grainfather og filteret i GFen fungerer relativt godt til å ta bort trub og humle, spesielt de gangene jeg bruker mye humle. Da pakker humla seg rundt filteret og hjelper til å filtrere.
Likevel får jeg til tider mye trub og humle i gjæringskaret - ofte selvforskylt ved å ta med litt for mye vørter på slutten av tappinga. Ved tørrhumling blir det også naturlig nok mye gunk i karet.
Har noen prøvd å bruke et humlefilter beregnet på fat som et filter fra bryggkjele til gjæringskar, og senere fra gjæringskar til omstikkingskar?
Jeg tenker da å dreie en ny kork til dette med slangenippel, evt gjennomføring til silikonslange slik at slangen kan gå helt ned i bunn for å minimere oksygenopptak.
Hvis dette filteret da faktisk tar mesteparten av trub og humle, vil det være mye lettere å få med seg mer av vørter/øl videre.
(PS, ja jeg vet det finnes humleposer og humleballer og slikt)
Likevel får jeg til tider mye trub og humle i gjæringskaret - ofte selvforskylt ved å ta med litt for mye vørter på slutten av tappinga. Ved tørrhumling blir det også naturlig nok mye gunk i karet.
Har noen prøvd å bruke et humlefilter beregnet på fat som et filter fra bryggkjele til gjæringskar, og senere fra gjæringskar til omstikkingskar?
Jeg tenker da å dreie en ny kork til dette med slangenippel, evt gjennomføring til silikonslange slik at slangen kan gå helt ned i bunn for å minimere oksygenopptak.
Hvis dette filteret da faktisk tar mesteparten av trub og humle, vil det være mye lettere å få med seg mer av vørter/øl videre.
(PS, ja jeg vet det finnes humleposer og humleballer og slikt)