Hei. Jeg har skaffet Grainfathers humlefilter (800 micron), og det fungerte supert, synes jeg. Det er mulig utbyttet blir lavere, men jeg opplevde humlingen som forventet.
Jeg fikk en ide under brygging som jeg testet og som jeg egentlig ikke fant noen klare svakheter med, men jeg vil gjerne høre med dere som har erfaring.
Jeg har en stol jeg plasserer kjøleren på, og det gir meg jo bedre tilgang til brygget. Da jeg startet sterilisering med vørter de siste minuttene så valgte jeg å sende vørteren tilbake i kjelen gjennom humlefilteret. I mitt hode burde det gi ekstra fart til å hente ut både IBU, smaker og aroma fra humlen, selv om jeg bruker filter. Jeg kjøler også på denne måten med kjølt vørter gjennom humlefilteret til temperaturen i kjelen er godt under 80 grader før jeg sender kjølt vørter over i gjæringskaret.
Ser dere noen svakheter med denne måten å gjøre det på?
Jeg fikk en ide under brygging som jeg testet og som jeg egentlig ikke fant noen klare svakheter med, men jeg vil gjerne høre med dere som har erfaring.
Jeg har en stol jeg plasserer kjøleren på, og det gir meg jo bedre tilgang til brygget. Da jeg startet sterilisering med vørter de siste minuttene så valgte jeg å sende vørteren tilbake i kjelen gjennom humlefilteret. I mitt hode burde det gi ekstra fart til å hente ut både IBU, smaker og aroma fra humlen, selv om jeg bruker filter. Jeg kjøler også på denne måten med kjølt vørter gjennom humlefilteret til temperaturen i kjelen er godt under 80 grader før jeg sender kjølt vørter over i gjæringskaret.
Ser dere noen svakheter med denne måten å gjøre det på?