Hei!
Jeg brygget en pils for nå ca 60 dager siden, lagde gjærstarter som etter kalkulator endte med 800-900 billioner celler, dette ble brukt på 45 liter øl, gjæret under trykk og fatet ølet etter ca 10 dager. Ølet er nå overraskende godt og jeg ønsker å brygge samme pilsen imorgen, det jeg nå lurer på er om jeg kan bruke gjærkaken som var igjen etter sist brygg, altså for ca 50 dager siden, gjærkaken har ligget under 2-3cm øl i det trykksaker gjæringskaret siden.
Jeg brygget en pils for nå ca 60 dager siden, lagde gjærstarter som etter kalkulator endte med 800-900 billioner celler, dette ble brukt på 45 liter øl, gjæret under trykk og fatet ølet etter ca 10 dager. Ølet er nå overraskende godt og jeg ønsker å brygge samme pilsen imorgen, det jeg nå lurer på er om jeg kan bruke gjærkaken som var igjen etter sist brygg, altså for ca 50 dager siden, gjærkaken har ligget under 2-3cm øl i det trykksaker gjæringskaret siden.