Hei,
Litt frustrert over tidbruken på nedkjøling av vørter.
Brygget 25 liter belgisk blond i går kveld, og jeg brukte 1.5 timer på å kjøle denne ned fra kok til 28 grader, og da tenkte jeg at nok er nok.
Skal sies at spiralkjøleren er av typen syrefast stål og har kun 7 viklinger med en diameter på rundt 20 cm.
Ingen lekkasjer og bra trykk med høstkaldt vann.
Noen som vet om disse spiralkjølerne er "retningsbestemte" ? Altså om hvor man tar vann INN og UT på kjøleren har noe å si.
Litt frustrert over tidbruken på nedkjøling av vørter.
Brygget 25 liter belgisk blond i går kveld, og jeg brukte 1.5 timer på å kjøle denne ned fra kok til 28 grader, og da tenkte jeg at nok er nok.
Skal sies at spiralkjøleren er av typen syrefast stål og har kun 7 viklinger med en diameter på rundt 20 cm.
Ingen lekkasjer og bra trykk med høstkaldt vann.
Noen som vet om disse spiralkjølerne er "retningsbestemte" ? Altså om hvor man tar vann INN og UT på kjøleren har noe å si.