Brygge klone av Ægir Ratatosk

Kjell G

Norbrygg-medlem
Dag skrev i et annet innlegg http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,5718.msg91368.html#msg91368, følgende om brygging av Ægir Ratatosk etter at han hadde fått noe informasjon fra Ægir:


92% Palemalt
8% Hvetemalt
Meskes lavt, ca. på 63 grader, kokes 60 minutter.
Valgfri bitterhumle i 60min, til ca 75IBU.
Columbus humle på 0min.
Tørrhumles med Columbus og Simcoe.
California gjær, f.eks WLP001, på 20-22 grader.

Originalen har en alkoholstyrke på 9%, så man må vel sikte på en OG på 85-90.



Jeg strever litt med å dosere humla. Er det noen som har et forslag, eller som har erfaring fra å brygge Ratatosk-klone selv?
 
Ingen erfaring med Ratatosk men føresler 2g/l ved 0min og 3g/l tørr.
Mesking i 90min, gjæring på 18 grader i starten og heller auke til 20-22 mot slutten av gjæringstida. US-05 hadde vore mitt valg.
 
Kjell G skrev:
Dag skrev i et annet innlegg http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,5718.msg91368.html#msg91368, følgende om brygging av Ægir Ratatosk etter at han hadde fått noe informasjon fra Ægir:


92% Palemalt
8% Hvetemalt
Meskes lavt, ca. på 63 grader, kokes 60 minutter.
Valgfri bitterhumle i 60min, til ca 75IBU.
Columbus humle på 0min.
Tørrhumles med Columbus og Simcoe.
California gjær, f.eks WLP001, på 20-22 grader.

Originalen har en alkoholstyrke på 9%, så man må vel sikte på en OG på 85-90.



Jeg strever litt med å dosere humla. Er det noen som har et forslag, eller som har erfaring fra å brygge Ratatosk-klone selv?




Denne så spennende ut. Dette må testes snarlig :) skal leke litt i beersmith med denne, så er det bare til å teste ut i reallife :)
Men us05 går også?
 
Dette er hva jeg brukte til 21 liter, juster for utbyttet på ditt stash:
9kg Maris Otter
0,8kg hvetemalt

55g Columbus - 16,1% - 60min
50g Columbus - 12,9% - 1min
50g Columbus - 16,1% - tørrhumle
50g Simcoe - 13,5% - tørrhumle

Edit: US05 er OK. Samme strain som WLP001.
 
Dag skrev:
Dette er hva jeg brukte til 21 liter, juster for utbyttet på ditt stash:
9kg Maris Otter
0,8kg hvetemalt

55g Columbus - 16,1% - 60min
50g Columbus - 12,9% - 1min
50g Columbus - 16,1% - tørrhumle
50g Simcoe - 13,5% - tørrhumle

Edit: US05 er OK. Samme strain som WLP001.

Takk for nyttig info. Tør en nybegynner spørre hvor mye vann du starter med for å ende opp på 21 liter?
Vi tenker å brygge med BIAB, og er usikre på mengden vann vi skal meske med.
 
Beregner 2,5l liter pr kg malt, skyller til jeg får 'førkokvolum' i kjelen.
 
Tilbake
Topp