Kjell G
Norbrygg-medlem
Dag skrev i et annet innlegg http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,5718.msg91368.html#msg91368, følgende om brygging av Ægir Ratatosk etter at han hadde fått noe informasjon fra Ægir:
92% Palemalt
8% Hvetemalt
Meskes lavt, ca. på 63 grader, kokes 60 minutter.
Valgfri bitterhumle i 60min, til ca 75IBU.
Columbus humle på 0min.
Tørrhumles med Columbus og Simcoe.
California gjær, f.eks WLP001, på 20-22 grader.
Originalen har en alkoholstyrke på 9%, så man må vel sikte på en OG på 85-90.
Jeg strever litt med å dosere humla. Er det noen som har et forslag, eller som har erfaring fra å brygge Ratatosk-klone selv?
92% Palemalt
8% Hvetemalt
Meskes lavt, ca. på 63 grader, kokes 60 minutter.
Valgfri bitterhumle i 60min, til ca 75IBU.
Columbus humle på 0min.
Tørrhumles med Columbus og Simcoe.
California gjær, f.eks WLP001, på 20-22 grader.
Originalen har en alkoholstyrke på 9%, så man må vel sikte på en OG på 85-90.
Jeg strever litt med å dosere humla. Er det noen som har et forslag, eller som har erfaring fra å brygge Ratatosk-klone selv?