1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Boulevard Tank 7 Klone

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Dokkedal, 10 Feb 2014.

  1. carlchristian

    carlchristian
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nøtterøy
    Betyr det at man eks kunne stukket om og latt den stå 1-2 uker utover normale 14 dgr før man flasket med brett + champ. gjær?
    Får håpe flip-kork er kraftig nok - vil helst slippe vin/champ.kork og enda mer utstyr.
     
  2. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Stikk om, og så tilsett brett og vent en stund før du tapper. Hvor mye du bør vente er litt avhengig av hvor fort bretten senker FG, 2 uker eller 2 måneder elns.

    Tyske flip top-flasker er gunstige; de er ganske tykke, og dessuten kan du slippe ut trykk av dem undervegs om de blir overkarbonerte.
     
    carlchristian liker dette.
  3. Geir K Hagen

    Geir K Hagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sola
    Utrolig spennende brygg dette.

    Jeg har nå stukket om den ene dunken til en glassballong, og har tilsatt Brett B Trois. Skal få kose eg litt i den dunken før jeg tapper på flaske, får følge med på FG om et par uker og se om det skjer noe.
    Den andre dunken blir en Devils 7, den er tilsatt et herlig kok med Mango, Appelsizest, Mynteblader (ble litt for lite har jeg funnet ut i ettertid), Hel sort Pepper, Akasiehonning og Habanero. Ølsaften er nå fantastisk fruktig og herlig, og man kjenner det varmer godt i munnen. Satser på å flaske denne i dag, så er det bare å glede seg til den er klar for prøvesmaking :-D
     
  4. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde

    Tenker å bruke denne neste helg:) Men flaket korn? Hva er det, kan man bruke flaket mais? Og har du prøvd noen annen gjær en 3787? Bestiller fra humleogmalt.no og de kjører ikke wyaest, men går vel an å bruke wlp 530?
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det er flaket mais ja
     
    joikakaka liker dette.
  6. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror jeg kommer til å brygge denne i helga. Har uansett en starter med WLP530 gående. Det blir vel ikke helt grusomt om jeg bytter ut mesteparten av Amarilloen med Cascade? Har en halvkilo Cascade, men bare 100 gram Amarillo...

    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
     
    Hopey liker dette.
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det blir annerledes men sikkert ikke grusomt, men større kontrast mot gjæren vil jeg si. Men kan hende jeg faktisk ville skaffet mer amarillo. Synes amarillo passer bedre til den allerede fruktige belgiske gjæren.
     
  8. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi får se. Jeg rekker ikke å skaffe mer Amarillo til helga, så da får jeg heller brygge noe annet. Hvis jeg ikke bestemmer meg for å bare kjøre på med Cascade, da.

    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
     
  9. Brynsj

    Brynsj
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fetsund
    Jeg har brygget en øl basert på Tank 7 og brukte Nelson som humle, noe jeg synes ble en veldig god kombinasjon. Likte den bedre enn da jeg brukte Amarillo, kan anbefales.
     
    [Daniel] liker dette.
  10. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok. Kommer til å ta sjansen på Cascade. Ser flere på HBT har humlet sine øl med mye rart, så hvorfor ikke?

    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
     
  11. MartinK

    MartinK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  12. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du trenger 244 milliarder celler ihht. Mr. Malty, med utgangsdatoen for WLP540 i Oslo, så vil det si ca. 3 rør/poser. Eller ca. 14 gram tørrgjør.
    Siden Boulevard er et amerikansk bryggeri, så pitcher de sikkert fler celler enn sine belgiske motparter, slik som Mr. Malty også gjør. (Ref. Ommegang vs. Duvel).

    Så det er opp til deg, det er litt forkjell på smaksprofilen på de to.
     
    Rune Evjenth liker dette.
  13. MartinK

    MartinK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Supert, du skrev WLP540 , jeg lenka til WLP530, de har ikke nok av WLP540... er det nesten samme?
     
  14. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Beklager, mente selvfølgelig WLP530, tastene var litt nærme hverandre så tidlig på morgenen :p
     
    MartinK liker dette.
  15. MartinK

    MartinK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvordan regna du ut mengden med gjærpakker du refererer kanskje til denne: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html ? Jeg bruker BB60, så vi kommer til å ha mellom 50 og 55 liter etter koking.

    Ser ut som om de trenger datoen for produksjon av gjæren, er det en fast regel på hvor lang holdbarhet som gjør at man kan finne produksjonsdato basert på holdbarhetsdatoen på bryggselv?
     
  16. Dag

    Dag
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Asker
    Du bør skrive innlegg på ettermiddagen når tastene står litt lengre fra hverandre! :)
     
    Eriki liker dette.
  17. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du skrev ingenting, så jeg tok utgangspunkt i 20 liter.
    Jeg brukte Mr. Malty, det finnes mange andre kalkulatorer også, men tommelfingerreglen er stort sett:
    1 million celler pr. plato pr. ml.
    Så:
    1.067 er ca. 16.5 plato.
    1.000.000x16.5= 16.500.000x50.000= 825 milliarder celler.

    Ved nærmere undersøkelse, så ser jeg at Mr. Malty bruker 750.000x16.5=12.375.000x50.000 = 619 milliarder celler.

    Uansett, gitt at et rør inneholder roughly 100 milliarder celler.
    Da trenger du ca. 6 rør om du vil ha en pitching rate på 0,75, eller 8 rør om du vil ha på 1.

    Men du må tenke på alder også.
    Om du bruker ett rør, så er produksjonsdato 4 mnd. før "best by".
    Om man da tar utgangspunkt i at alle cellene er gåen når denne kommer (Men det er alltid noen celler igjen), så har man 120 dager på seg, noe som tilsier at du minsker gjærmengden med 0,83% av opprinnelig innhold ved produksjon hver dag.
    Dvs. at om du vil ha en pitching rate på 0,75 og at gjæren har en best by 14.02.2016 (produksjonsdato 14.10.2015):

    La oss for enkeltheten si at du skal brygge den 14.12.2015: 50% viability på gjæren, eller 50 milliarder celler pr. rør, så trenger du:
    12 rør.

    Med andre ord: Dyrt.

    Håper dette ga deg noen svar :)

    Edit: Men så er det dette med pitching rates, spør 10 personer og du vil få 15 svar.
     
    #97 Eriki, 11 Des 2015
    Sist redigert: 11 Des 2015
  18. MartinK

    MartinK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Flott forklaring, da skjønte jeg jo litt mer :)

    Er nok ikke noe alternativ utenom å lage starter eller bruke tørrgjær, blir jo fort 850,- bare i gjær dette :)
     
  19. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jepp! Både Lallemand sin Abbaye, Mangrove Jacks sin M27 Belgian Ale og Fermentis sin Safbrew Abbaye er alternativer jeg ville sett på.
     
    MartinK liker dette.
  20. Alf magnus

    Alf magnus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ser denne tråden er litt gammel, men veldig nyskjerrig på resultatet til dere som prøvde seg på tank 7 klone?
    Tenker å prøve meg selv snart. Vil følge den opprinnelige oppskriften fra boulevard etter beste evne.
    Anyone?
     

Del denne siden