Tester denne oppskrifta nå, men kun 23L pre-boil.
Splitter opp og kjører 4,5L med Brett. brux trois (WLP644), resten med WLP500 -Monestary Ale Yeast.
Ved hjelp av beersmith kommer jeg frem til at det ryker nær en kvartkilo Amarillo. Kan det stemme?
Når jeg skriver inn
Amarillo 0 min så gir BeerSmith meg 0 IBU uansett mengde..
Hvordan regner jeg da ut 10,7 IBU?
Tester denne oppskrifta nå, men kun 23L pre-boil.
Splitter opp og kjører 4,5L med Brett. brux trois (WLP644), resten med WLP500 -Monestary Ale Yeast.
Ved hjelp av beersmith kommer jeg frem til at det ryker nær en kvartkilo Amarillo. Kan det stemme?
Min ga seg også tidlig, skal måle igjen idag. Stått tre uker omtrent. Neste gang skal jeg kjøre 63c i 75 min.Min ser ut til å ha gitt seg på 1.013
Da kan den fort blir for tørr igjen. Jeg mesket nylig en tripel på 62C i 90min, og den gjæra ut 1.077 -> 1.005 med samme gjær. Litt heftigere enn forventa, men ølet smaker veldig godt.Min ga seg også tidlig, skal måle igjen idag. Stått tre uker omtrent. Neste gang skal jeg kjøre 63c i 75 min.
Hvis du tilsetter brett ved flasking så får du brett-saisonen deres. Det er samme oppskrift som tank7 men med bruxellensis ved flasking og lagret i ca tre måneder