1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Boulevard Tank 7 Klone

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Dokkedal, 10 Feb 2014.

  1. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    'Aften godtfolk!

    Har himla lyst til å prøve meg på å lage noe a la Boulevards Tank 7 Farmhouse Ale, og lurte på om det var noen her på forumet som hadde noen inputs?
    Ser når jeg søker her inne at det er gjort forsøk på å klone an tidligere :)

    Har også hatt meg ei runde på internettet og prøvd meg på en ca oppskrift som utgangspunkt;

    BeerBrew60, 50L brygg

    14 kg pale ale (maris otter) malt
    4 kg hvete malt

    50 gr Magnum @ 60 min
    50 gr Simcoe @ 10 min
    50 gr Amarillo @ 0 min
    50 gr Amarillo tørrhumle

    WLP670 American Farmhouse Blend gjær

    Ett stegs mesking @ 66-67 grader i 60 minutt med 2,5 liter pr kg ( eller så mye jeg får plass til i BB60'en)
    Gjære i 15-16 grader(aka ytterkjeller) de første 3-5 dagene, 20-22 grader(vaskekjeller med varmekabler) i 10-12 dager/endt utgjæring.

    -Fortsatt på nybegynnerstadiet, så vil helst ikke gjøre det for komplisert, men noe åpenbart helt på jordet her? Er det håp for at dette kan bli en OK farmhouse ale?
    -Oppskriftene jeg har kommet over på nett inkluderer så og si alle flaket korn og flaket hvete. Gjør det noe med smaken, eller er det mest for skumfastheten det er med i mesken? Noen som eventuelt tør driste seg på en ballpark % mengde?
    -Hvis jeg tolker det Beersmith og BrewMate sier så er det kanskje litt mye (bitter)humle for en farmhouse ale. Vil en IBU opp under 40 være for dominerende?

    edit: Temperatur oppgitt er i rommet gjæringa foregår.
     
  2. AxelH

    AxelH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Dette er en knallgod øl! En av mine favoritter.

    Har du forsøkt å sende dem en mail og spørre? De er jo Norgesvenner på Boulevard:)

    A
     
  3. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hiver meg med å denne! Beste saisonen som er drukket her i hus iallefall :yes:
     
  4. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Det står en del nyttig info på nettsidene deres. Et utmerket øl er det iallefall!
     
  5. AxelH

    AxelH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Heisann

    Den som spør får  svar. Sendte en mail til sjefsbryggeren på Boulevard via en venn og fikk svar OG oppskrift.
    Here it goes:

    Malts
    Pale Malt -      77.5%
    Flaked Maize -  20%
    Malted Wheat - 2.5%
     
    Mash in:
    63  and rest for 50 minutes.
    68 - 25 min
    73- 15 min
    Mash off at 78
     
    We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil.
     
    Hops
    Magnum - 6 IBU at 98 C
    Simcoe - 5 IBU at 15 After beginning of boil
    Amarillo - 15.7 IBU at 5 before end of boil
    Amarillo - 10.7 IBU in the whirlpool
     
    We cool the wort to 19 C, pitch with a high gravity Trappist strain (I suggest Wyeast 3787) and let it rise to 21 C. We ferment at 21 until we reach 1028 at which point we temp up to 23 for the remainder of fermentation. Ending FG is 1009.
     
    Dry Hopping
    Amarillo .089 kg/bbl  (7.6 g pr. liter )
     
    heljar88, Marius Sorteberg, BKL og 3 andre liker dette.
  6. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Aj så fett, Axel, takker!

    Ser de har endel triks på meskinga, totalt 90 min. Får se om jeg ikke får lage en slags plan på det. Liten utfordring med flere steg på bb60.

    Litt ukjent angivelse på humlinga, vet du hvordan den skal forstås? 6 IBU Magnum 98 C som i.. ved 98 grader? Altså under oppkok? Amarillo til 15.7 IBU ved 5 min og 10.7 IBU ved whirlpool/nedkjøling gir vel _rikelig_ med humle?


    Det jeg fikk ut av mailen var noe sånt;

    For 50 liter ferdig øl i BB60 med effektivitet på ca 67-69%:
    13.75 kg pale ale malt
    0.5 kg hvete malt
    3.5 kg flaket korn

    Mesking
    63 grader i 50 min
    68 grader i 25 min
    73 grader i 15 min
    Utmesk 78 grader

    Humling
    Lett esoterisk, men stort kvanta! ca 35 IBU totalt

    Gitt 60 min kok:
    10 gram Magnum under oppkok ved 98 grader?
    10 gram Simcoe @ 45 min ?
    200 gram Amarillo @ 55 min?
    Amarillo i whirlpool, 10.7 IBU?

    Kan det være de koker det i 90 minutter? 70 minutter ja, som det stod i mailen...  :bank2:

    400 gram Amarillo tørrhumle

    Gjær Wyeast 3787 - bestillingsvare på bryggselv?

    Kjøle ned vørter ti 19 grader, pitche og la stå i ca 21 grader etpar dager. øke temp til 23 til utgjært.

    Jeg har noe å gruble på her ja!

    -Lars

    edit:  :bank2:
     
  7. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan vel bruke WLP530 :)
     
  8. hanskr

    hanskr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sykkylven
    Ser at andre kloneoppskrifter på nett tørrhumler med 0,26oz (7-8 gram?) på en 5.5 gallon oppskrift. Ellers ser humleskjema ganske likt ut. (selv om de slår sammen 5 min og whirlpool humlinga)



    HansK
     
  9. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Da står første forsøk på denne å gjærer!

    Oppskriften ble:

    12.75 kg Maris Otter
    3.3 kg Flaket mais
    0.4 kg Hvetemalt

    Mesket 1 time på 64.5-65 grader

    Preboil 62-63 liter @ ca 1063, temperaturjustert.
    [​IMG]


    Koketid 60 min:
    33 gram Magnum @ 60 min
    50 gram Simcoe @ 10 min
    100 gram Amarillo @ 5 min

    Endte opp med 54.5 liter på kar @ OG1068.

    Gjæret med WLP530, 20 grader.

    Planen er å tørrhumle med 200 gram Amarillo i 7 dager
     
  10. Ingemarh

    Ingemarh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Nå sies det jo at gjæringstank nr 7 hos Boulevard "lever sitt eget liv"..  Og at det er høyere makter med og påvirker øllet.. Hvordan tar du høyde for det i oppskriften din? ;-)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Noe må vi ha gjort, det gjærer noe infernalsk

    [​IMG]

    >:D

    Note to self: På tide å endre trykkutlikningsmetode til starsan-dynka aliminumsfolie eller DIY blow-off slange under stormgjæring
     
  12. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    [​IMG]

    Gjæringa er i rute, tørrhumler i dag eller i morgen i sekundærkar.

    Smaker veldig lovende!
     
    RuneAsb liker dette.
  13. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Praise the lord for lokk som har et markant søkk og kant. :D
     
  14. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Har fått prøvesmakt noe, endog det er under 2 uker siden flasking, men dette smaker fugl! Om enn ikke 100% klone av Tank 7 - enn så lenge - men det er friskt, fruktig og lettdrikkelig!  :namnam:  Har allerede satt 50 liter til på samme oppskrift. :) (Bytta ut maris otter med pale ale malt)

    Flasking ble  tilfeldigvis dekka av media:
    [​IMG]
    ..Hva? Abonnerer du ikke på Søgne og Songdalen Budstikke?

    EDIT: Karbonerte med 7 g/l. Var muligens litt lite ift orginalen
     
  15. kortulf

    kortulf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen som vet hva flaket mais bidrar med? Skumfasthet? Ingenting?
    Den lokale bryggesjappa var nesten tomme for flaket mais så i kampens hete tok vi det de hadde og "erstattet" resten med hvetemalt. Vi endte med følgende maltfordeling:
    Pale malt: 78%
    Hvetemalt: 20%
    Flaked corn: 3%
    Videre, kan vi fortsatt forvente samme høye utgjæring?


    (I ettertid antar jeg for øvrig at vi heller burde kjørt på med Pale malt som erstatning)
     
    Andersrene liker dette.
  16. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Funker det ikke med helt vanlig cornflakes?  :jaha:
     
  17. Haarr

    Haarr
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kristiansand
    Flaket mais bidrar med stivelse uten å bidra til fylde eller maltkarakter. Altså det er som å ha rent sukker i ølet bare at det ikke blir spissere eller tørrere i like stor grad.

    Flaket ris kan brukes istedet.

    Corn flakes skal jeg ikke si sikkert, men de er vel dynket i annet sukker vil jeg anta.
     
  18. oyfo

    oyfo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Til dere som har forsøkt å brygge denne: hvor lenge lot dere den stå til gjæring?

    Sent fra min GT-N8010 via Tapatalk
     
  19. Dokkedal

    Dokkedal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Til den var ferdig pluss etpar dager ;) ...dvs 14 dager (som 'vanlig' med overgjæra øl?)

    Har brygget denne 2 ganger, synes kanskje den ble noe bedre med pale malt enn maris otter
     
  20. kortulf

    kortulf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan synes dere som har brygget denne at resultatet deres smaker ift orginalen? Den vi lagde synes jeg smakte som en imperial pale ale, dvs mye blomsterpreg fra tørrhumlinga og lite preg av at det har vært trappistgjær.
    På 60 L ferdig øl brukte vi vel 100g amarillo til tørrhumling som trolig burde vært nedjustert.

    Jeg skal få tak i et originaleksemplar og ta en blindtest.
     

Del denne siden