Dokkedal
Norbrygg-medlem
'Aften godtfolk!
Har himla lyst til å prøve meg på å lage noe a la Boulevards Tank 7 Farmhouse Ale, og lurte på om det var noen her på forumet som hadde noen inputs?
Ser når jeg søker her inne at det er gjort forsøk på å klone an tidligere
Har også hatt meg ei runde på internettet og prøvd meg på en ca oppskrift som utgangspunkt;
BeerBrew60, 50L brygg
14 kg pale ale (maris otter) malt
4 kg hvete malt
50 gr Magnum @ 60 min
50 gr Simcoe @ 10 min
50 gr Amarillo @ 0 min
50 gr Amarillo tørrhumle
WLP670 American Farmhouse Blend gjær
Ett stegs mesking @ 66-67 grader i 60 minutt med 2,5 liter pr kg ( eller så mye jeg får plass til i BB60'en)
Gjære i 15-16 grader(aka ytterkjeller) de første 3-5 dagene, 20-22 grader(vaskekjeller med varmekabler) i 10-12 dager/endt utgjæring.
-Fortsatt på nybegynnerstadiet, så vil helst ikke gjøre det for komplisert, men noe åpenbart helt på jordet her? Er det håp for at dette kan bli en OK farmhouse ale?
-Oppskriftene jeg har kommet over på nett inkluderer så og si alle flaket korn og flaket hvete. Gjør det noe med smaken, eller er det mest for skumfastheten det er med i mesken? Noen som eventuelt tør driste seg på en ballpark % mengde?
-Hvis jeg tolker det Beersmith og BrewMate sier så er det kanskje litt mye (bitter)humle for en farmhouse ale. Vil en IBU opp under 40 være for dominerende?
edit: Temperatur oppgitt er i rommet gjæringa foregår.
Har himla lyst til å prøve meg på å lage noe a la Boulevards Tank 7 Farmhouse Ale, og lurte på om det var noen her på forumet som hadde noen inputs?
Ser når jeg søker her inne at det er gjort forsøk på å klone an tidligere
Har også hatt meg ei runde på internettet og prøvd meg på en ca oppskrift som utgangspunkt;
BeerBrew60, 50L brygg
14 kg pale ale (maris otter) malt
4 kg hvete malt
50 gr Magnum @ 60 min
50 gr Simcoe @ 10 min
50 gr Amarillo @ 0 min
50 gr Amarillo tørrhumle
WLP670 American Farmhouse Blend gjær
Ett stegs mesking @ 66-67 grader i 60 minutt med 2,5 liter pr kg ( eller så mye jeg får plass til i BB60'en)
Gjære i 15-16 grader(aka ytterkjeller) de første 3-5 dagene, 20-22 grader(vaskekjeller med varmekabler) i 10-12 dager/endt utgjæring.
-Fortsatt på nybegynnerstadiet, så vil helst ikke gjøre det for komplisert, men noe åpenbart helt på jordet her? Er det håp for at dette kan bli en OK farmhouse ale?
-Oppskriftene jeg har kommet over på nett inkluderer så og si alle flaket korn og flaket hvete. Gjør det noe med smaken, eller er det mest for skumfastheten det er med i mesken? Noen som eventuelt tør driste seg på en ballpark % mengde?
-Hvis jeg tolker det Beersmith og BrewMate sier så er det kanskje litt mye (bitter)humle for en farmhouse ale. Vil en IBU opp under 40 være for dominerende?
edit: Temperatur oppgitt er i rommet gjæringa foregår.