Du skrev ingenting, så jeg tok utgangspunkt i 20 liter.
Jeg brukte Mr. Malty, det finnes mange andre kalkulatorer også, men tommelfingerreglen er stort sett:
1 million celler pr. plato pr. ml.
Så:
1.067 er ca. 16.5 plato.
1.000.000x16.5= 16.500.000x50.000= 825 milliarder celler.
Ved nærmere undersøkelse, så ser jeg at Mr. Malty bruker 750.000x16.5=12.375.000x50.000 = 619 milliarder celler.
Uansett, gitt at ett rør inneholder roughly 100 milliarder celler.
Da trenger du ca. 6 rør om du vil ha en pitching rate på 0,75, eller 8 rør om du vil ha på 1.
Men du må tenke på alder også.
Om du bruker ett rør, så er produksjonsdato 4 mnd. før "best by".
Om man da tar utgangspunkt i at alle cellene er gåen når denne kommer (Men det er alltid noen celler igjen), så har man 120 dager på seg, noe som tilsier at du minsker gjærmengden med 0,83% av opprinnelig innhold ved produksjon hver dag.
Dvs. at om du vil ha en pitching rate på 0,75 og at gjæren har en best by 14.02.2016 (produksjonsdato 14.10.2015):
La oss for enkeltheten si at du skal brygge den 14.12.2015: 50% viability på gjæren, eller 50 milliarder celler pr. rør, så trenger du:
12 rør.
Med andre ord: Dyrt.
Håper dette ga deg noen svar
Edit: Men så er det dette med pitching rates, spør 10 personer og du vil få 15 svar.