De fleste oppskrifter jeg har sett rundt om er jo ofte beregnet på å gi ca 23-25L klar til gjæring.
For meg er det litt i overkant da jeg ikke drikker så mye øl, men etter hvert som jeg leser mer og mer har jeg ønske om å teste ut litt mer.
Derfor lurer jeg før jeg går i gang med all-grain, hvordan er det egentlig å redusere oppskrifter, feks med 50%?
Er klar over at det er like mye jobb å brygge 5-10L som 60L, men syns det er bortkastet å brygge masse mer enn jeg trenger.
Er det noen andre ulemper ved å brygge små batcher utenom det nevnte over? Kan jeg feks fint brygge 10L i 30L gjæringskar? Eller bør jeg da kjøpe mindre kar? Eventuelt noe annet jeg bør tenke på når jeg reduserer oppskrifter?
For meg er det litt i overkant da jeg ikke drikker så mye øl, men etter hvert som jeg leser mer og mer har jeg ønske om å teste ut litt mer.
Derfor lurer jeg før jeg går i gang med all-grain, hvordan er det egentlig å redusere oppskrifter, feks med 50%?
Er klar over at det er like mye jobb å brygge 5-10L som 60L, men syns det er bortkastet å brygge masse mer enn jeg trenger.
Er det noen andre ulemper ved å brygge små batcher utenom det nevnte over? Kan jeg feks fint brygge 10L i 30L gjæringskar? Eller bør jeg da kjøpe mindre kar? Eventuelt noe annet jeg bør tenke på når jeg reduserer oppskrifter?