Børge B
Dommer
Her i huset starter vi året freskt, og har lagt opp til følgende bryggemaraton:
Lørdag 01. januar: Brygging av Smokie (røykølvariant) og Stout
Søndag 02. januar: Brygging av Cream Ale og Pilsner
Siden den forrige bryggetråden min forsvant når forumet var nede sist (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4771.0.html) skal jeg prøve å dokumentere denne helgen her, og så om vi når målene våre.
Klokka er nå 06:37 lørdag 01., maltet er malt, Speidelen er rigget og fylt med vann - og den står nå og varmer vann til innmesk.
Smokie, Stout og Cream Ale er oppskrifter som er kjørt en gang før - mens pilsnertypen er en ny oppskrift.
Vi har imidlertid bestemt oss for å endre noe på prosessen.
1) Vi skal ikke røre i mesken (har tidligere stoppet hver halve time, og rørt)
2) Vi skal ikke skylle, bare etterfylle med vann til ønsket SG (har hatt meget godt utbytte med skylling, men er en stor "tidstyv". Vi skal ihvertfall prøve uten, og se)
OK. So far - so good. Veldig trøtt, og tror det blir en tur innom senga igjen når vi har fått mesket inn, og startet meskeprogrammet.
Lørdag 01. januar: Brygging av Smokie (røykølvariant) og Stout
Søndag 02. januar: Brygging av Cream Ale og Pilsner
Siden den forrige bryggetråden min forsvant når forumet var nede sist (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4771.0.html) skal jeg prøve å dokumentere denne helgen her, og så om vi når målene våre.
Klokka er nå 06:37 lørdag 01., maltet er malt, Speidelen er rigget og fylt med vann - og den står nå og varmer vann til innmesk.
Smokie, Stout og Cream Ale er oppskrifter som er kjørt en gang før - mens pilsnertypen er en ny oppskrift.
Vi har imidlertid bestemt oss for å endre noe på prosessen.
1) Vi skal ikke røre i mesken (har tidligere stoppet hver halve time, og rørt)
2) Vi skal ikke skylle, bare etterfylle med vann til ønsket SG (har hatt meget godt utbytte med skylling, men er en stor "tidstyv". Vi skal ihvertfall prøve uten, og se)
OK. So far - so good. Veldig trøtt, og tror det blir en tur innom senga igjen når vi har fått mesket inn, og startet meskeprogrammet.