Da er jeg godt plassert i godstolen - og alt er vasket og ryddet.
På ølboden står to 60-liters gjæringsfat, med henholdsvis parogtredve liter smokie, og 55 liter cream ale.
På gjesterommet (Jästerommet) står 3 x 30-litersbøtter med tilsammen 63 (ikke 65 som jeg sa tidligere) liter med stout.
Så det store spørsmålet: Er det mulig å brygge 4 x 50-liters speidelbrygg på en helg ?
Svaret er ganske enkelt
JA.
Du kan imidlertid ikke ha så mye annet å gjøre.
Jeg har knapt vært utenfor døren siden fredag, men har dog flasket et brygg i dag.
Jeg "rigget" speidelen på fredag kveld, og knuste også maltet til første brygg fredag kveld.
Det gjorde at jeg bare kunne fylle vann, og starte på lørdag morgen. Det er absolutt å anbefale.
Likeledes å klargjøre bryggedag 2 på kvelden bryggedag 1.
Det å starte i rett tid om morgenen er alfa omega.
Vi startet 6 (ennå iPhone'en ikke ringte
) og var ferdige i 9 tiden, altså 15 timer.
En time ekstra på bryggedag to - for bortpakking og opprydding.
Jeg er tilbøyelig til å påstå: Neste bryggedag brygger jeg også 2 brygg.
Hvis en først skal bruke de timene, er det greit å komme seg opp i rett tid om morgenen - og å holde på et par timer lengre på kvelden - og sitte igjen med to brygg.
En planlegger ikke noe annet allikvel på en bryggedag.
Det er utvilsomt slitsomt (er jo tross alt maraton.. eh.. halvmaraton), men følelsen nå er ubetalelig
Så - Speidelbryggere: Jeg anbefaler å følge mitt og Pheidippides (http://no.wikipedia.org/wiki/Pheidippides) sitt eksempel: Gå for maraton !