Torvald skrev:Fett + øl = ppkast:
for nokre veker sida skulle eg brygge øl heime hos ein kompis til ein fest som han skulle halde. Og sida ølet skulle vera til fest fylte me kokekaret til randen og hadde også to 5 liter kjeler som me kokte separat på komfyren hans. Etter 30 min koking var det plass i kokekaret til at eg kunne slenge oppi den eine kjelen som kokte separat, Og etter den var tømt oppi såg eg ei stor fettrand/slagg som fløyt i toppen av kokekaret. Eg undersøkte komfyren og såg at avtrekket var så dårleg at det hadde danna seg enormt mykje kondens på vifta/avtrekket som ikkje hadde vert vaska på ei stund. dette hadde da dryppa ned i kjelene som kokte separat på komfyren. Men la gå tenkte me og prøvde å få ut så mykje av fettet som moglig og fulførte brygginga.
No er ølet flaska og smaka på. Og før no hadde eg aldrig trodd at smaken av eit øl kunne få meg til å spy, men her gjaldt det å skalke igjen neser og smaksløker for å ikkje rope etter elgen. Smaken kan beskrives som ein brown ale med fettrester av middagene som er laga på den komfyren dei siste to åra. Tror til og med mr. villgjær ikkje gidder å sette seg i det ølet om han så hadde vert invitert!
Thom79 skrev:kjelen står uten lokk i vaskeboden+ for lokket tok bikja og løp av gåre og gjemte .
Morten K. Agerup Myhr skrev:Ja-ja, da har jeg en ny variant å føye til...:
"Normalfryseren" var full av fôr og mer mat var anskaffet. Hva gjør man da? A-ha! Har jo øleskap laget av et kombiskap. Masse ledig plass i fryserdelen til pizzaer og annen kvalitetskost. Stekte opp en pizza idag og det er bare å kaste alle matvarene oppbevart der. Kan det ha en sammenheng med at det nå er en intens humlearoma?!? Nei, dere behøver ikke prøve - det smaker _ikke_ godt. Skal si de hadde tatt til seg overraskende mye aroma fra humlelageret mitt....
ML(itt-flau)H
Morten M
Morten K. Agerup Myhr skrev:Lucky for you! Humlen oppbevares i tette plastbokser; men tjo-hei som det smitter (hos meg).....
JørnK skrev:Hei og hå! Har vel hatt min største bryggetabbe i dag. :noway:
Brygget 55 liter med pilsner om lørdan. Var veldig fornøyd med resultatet. Sto til gjæring i kjøleskapet i bryggerommet mitt. Skulle ned å se på tempraturen i kveld å ble møtt med en ordentlig øl eim når jeg åpnet døra. når jeg kom inn så lå det 55 verdifulle liter på gulvry . det viste seg att hylla som dunken sto på hadde knekt og dunken har velta ut av kjøleskapet. En hel bryggelørdag forgjeves :rasende: