Ser at den er innafor ifg. Kalulatoren. Burde den røre videre eller kjøles? Skal pitches imorgen rundt 12.00mars 2017 er ikke noe problem... men du må muligens gi den litt mer tid og kansje 2 stepp.... men bruser den over så mangler det jo ikke liv
Ser at den er innafor ifg. Kalulatoren. Burde den røre videre eller kjøles? Skal pitches imorgen rundt 12.00mars 2017 er ikke noe problem... men du må muligens gi den litt mer tid og kansje 2 stepp.... men bruser den over så mangler det jo ikke liv
Hvorfor det, den er ikke ferdig med den jobben den skal gjøre i starteren, mye bedre den får gjøre seg ferdig med det den skal og heller få en anelse fusel du ikke merker i det ferdige ølet enn å ha en halv klar gjærDa ville jeg satt den kaldt nå. Pitches kl 12.. Shit du står opp tidlig![]()
Den er 3 liter, wlp830Hvorfor det, den er ikke ferdig med den jobben den skal gjøre i starteren, mye bedre den får gjøre seg ferdig med det den skal og heller få en anelse fusel du ikke merker i det ferdige ølet enn å ha en halv klar gjær
Brygger fra 0700. 15km starter jo 0815 i koreaDa ville jeg satt den kaldt nå. Pitches kl 12.. Shit du står opp tidlig![]()
Setter den kaldt ikveld å heller av det som er klart da. Ender sikkert med å pitche 2 liter. Og jeg som trudde jeg var tidlig uteMen, å pitche oksidert vørter i et øl? Ville du tatt ut (opptil) 10% av ølet, satt det på en magnetrører, og hatt det tilbake i dunken igjen etter gjæring? Gjæren klarer ikke å benytte seg av alt
Du tar jo gjæren inn og ut av to faser med kort mellomrom, det er jo ikke helt supergunstig forsåvidt. Men jeg tenker bare på den sure lamme smaken av en vørter som omtrent ikke smaker som malt.
nå er jeg ikke helt med, du pitcher en oksidert starter i en vørter som du jo tilsetter mer oksygen for gjærens skyld... men la meg prøve å forstå. Du mener att om det er oksygen i en starter som blir med inn i en vørter så er det en far for oksygenerering av ølet til slutt? eller att det oksygenet du har i starteren kan ikke gjaren bruke? si meg en ting, hva i all verden er da pointet med en magnet rører?
Nå må chiefen og miguel være vennerden er vell ikke oksydert fordi om den har fått det oksygen den trenger for å gjøre jobben sinn, er det ikke derfor den skal få stå i ro og da, sluttføre og bruke opp oksygenet. Oksydering tar vell noe mer tid enn ett døgn. Da burrde vi jo for guds skyld ikke tilsette oksygen i ølet , gjæren bruker garantert mer enn ett døgn på å bruke opp det.
Men du gjør det på din måte jeg på min. Lever helt fint med intil 1,5l starter i mine øl om jeg har det travelt...
Det har ingen hensikt i ølet nei, men her har vi det travelt.... og hvorfor bruker du 3 liter starter på ett brygg på 25l? Den visualiseringen til en eller annen her om dagen var genial.Tror du ikke at et øl som har vært på en snurrer i rundt 24 timer er oksidert?
Jeg hadde dekantert så mye som mulig. Det har jo ingen hensikt i ølet, har det det? Jeg har også mer enn en gang smakt på starterene og jeg synes de smaker oksidert, dog uten å være ekspert på usmaker. Jeg er også så og si alltid oppe i 3 liter på startere, og da begynner det å bli en god prosent av batchen.
Det har ingen hensikt i ølet nei, men her har vi det travelt.... og hvorfor bruker du 3 liter starter på ett brygg på 25l? Den visualiseringen til en eller annen her om dagen var genial.
Wlp830 er jo lagergjær så ja, det er en lagerHva er galt med å bruke 3L starter? Kanskje man splitter starteren i to, eller tre.. Eller lager høy OG, eller lager?