Bryggertabber

Har hukommelse som en gullfisk... men den plansja, PDF fila til en eller annen der ser du hva du trenger av starter... jeg og har pøst på med stor starter og trodd det var ett must.... jeg har overpitcha så det holder.
 
Har hukommelse som en gullfisk... men den plansja, PDF fila til en eller annen der ser du hva du trenger av starter... jeg og har pøst på med stor starter og trodd det var ett must.... jeg har overpitcha så det holder.
Av mangel på erfaring bruker jeg kalkulatoern til brewersfriend :)
 
Skulle ta en opprydding som ble utsatt etter en lang bryggedag. Pelte ut det som fløyt på toppen av starsan-badet og tømte starsan blandingen i do. Innså for sent at tappestaven ikke flyter på toppen. Blir nok ny tappestav.
 
20180215_163619.jpg
Faenskapet av ei claes ohlson hylle knakk pinade idet jeg satte ifra meg ei 25 litersbøtte. Heldigvis skjedde det momentant så jeg rakk å dempe fallet på bøtta. Den overlevde! :eek: gjærlåset må ha truffet på noe for det ble sprengt i tusen biter. Annet en en del øl som sprutet gjennom det som engang var et gjærlås ble det minimalt med søl. Usikker på hva jeg føler nå o_O
 
Skulle tappe en India red på fredag, men var så pass tynget av manflu og streptokokker at den ble utsatt til idag, tabben er vel at den fikk 7-8 dager på tørrhumla.. så har man prøvd det også.
Forresten så er ikke fating med en fermentasaurus som hadde en eller annen blokkering særlig morsomt når man ligger oppimot 39° kroppstemperatur. Brukte rundt 70-80 min på å fylle 19l.. gjenstår 5l å tappe, men det tror jeg rett å slett ikke jeg gidder
 
Kanskje ikke en tabbe, men uansett kjipt når kinaknappen til 2000w-elementet på bryggeren tar kvelden og må skiftes under utmesk.
Det gikk, såvidt.
 
Skulle tappe en India red på fredag, men var så pass tynget av manflu og streptokokker at den ble utsatt til idag, tabben er vel at den fikk 7-8 dager på tørrhumla.. så har man prøvd det også.
Forresten så er ikke fating med en fermentasaurus som hadde en eller annen blokkering særlig morsomt når man ligger oppimot 39° kroppstemperatur. Brukte rundt 70-80 min på å fylle 19l.. gjenstår 5l å tappe, men det tror jeg rett å slett ikke jeg gidder
Er det ikke bare og kjøre på med nok trykk og blåse driten gjennom?
 
Sett det ut, så bør det vel bli kaldt på akseptabel tid? Kanskje ikke helt ideelt, men det vil vel helst gå bra.
Brygget ble flaska i går. Fy f... hvor bittert. Her har nok WP humlen bidratt en god del mer enn tiltenkt. Lukter dog himmelsk og fargen var nydelig svak guloransje. Krysser fingre for av flaskekarbonering +litt lagring gjør den noe snillere.
 
Brygget ble flaska i går. Fy f... hvor bittert. Her har nok WP humlen bidratt en god del mer enn tiltenkt. Lukter dog himmelsk og fargen var nydelig svak guloransje. Krysser fingre for av flaskekarbonering +litt lagring gjør den noe snillere.
Satser på at det mildnes litt. Spørsmålet er hva som dempes først, bitterheten eller aromaen.
 
Man drikker som man brygger. Pisk på egen pung. I steden for å bruke en time eller to på å finne den pakningen til riktig kar for min første NEIPA så tenkte jeg at "det går vel greit" og brukte en Jula-bøtte. For første gang så tålte ikke bøtta undertrykket under CC og lokket spratt av på ene siden. God jobbet, bare å drikke opp denne ila fem minutter.
 
Man drikker som man brygger. Pisk på egen pung. I steden for å bruke en time eller to på å finne den pakningen til riktig kar for min første NEIPA så tenkte jeg at "det går vel greit" og brukte en Jula-bøtte. For første gang så tålte ikke bøtta undertrykket under CC og lokket spratt av på ene siden. God jobbet, bare å drikke opp denne ila fem minutter.
14 liter på fem minutter, det kvalifiserer vel til noen slags russeknute? :p
 
Tabben: Brygge for lite mørkt, kraftig øl.
Det er til nå bare juleølet mitt som er brygget sterkt og mørkt. Når nyttår er over, så er det gjerne bare få flasker igjen, og nå er det snart mars og Sibirkulde. Her frister det ikke med iskald pils. Det som duger nå er mørkt, sterkt øl ved 14-16 grader, og jeg har for lite av det. Så snart det er bryggetemperaturer i garasjen får vi se om vi kan rette opp tabben for fremtidige vintre.
 
Tabben: Brygge for lite mørkt, kraftig øl.
Det er til nå bare juleølet mitt som er brygget sterkt og mørkt. Når nyttår er over, så er det gjerne bare få flasker igjen, og nå er det snart mars og Sibirkulde. Her frister det ikke med iskald pils. Det som duger nå er mørkt, sterkt øl ved 14-16 grader, og jeg har for lite av det. Så snart det er bryggetemperaturer i garasjen får vi se om vi kan rette opp tabben for fremtidige vintre.

Jeg har nærmere 50 liter stående. Du får ta deg en tur:).
 
Ikke jeg som gjorde tabben nå men bryggebutikken. Nå sitter jeg med identiske poser med kvernet malt bestående av 5kg pils og 100g carapils. Forslag på hva jeg kan gjøre for å få litt forskjellig brygg? Gjøre et eksperiment kansje?
 
Tilbake
Topp