Bryggertabber

Finn Berger

Moderator
Jeg må slutte å gjøre ting i maltbua kl.6 på morran :(.

I dag skulle jeg veie opp 6,3 kilo wienermalt til dagens brygg, en 100% wienermalt wiener. I stedet veide jeg opp 6,3 kilo gulvmalta bøhmisk. Det kom jeg ikke på før et godt stykke ut i meskinga, så dagens brygg blir ikke lys wiener, det blir lys pils. Veldig lys pils!

Sikkert greit det; jeg skulle uansett ha brygga mer pils, også. Så det blir bare litt omkast på rekkefølgen.
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Jeg må slutte å gjøre ting i maltbua kl.6 på morran :(.

I dag skulle jeg veie opp 6,3 kilo wienermalt til dagens brygg, en 100% wienermalt wiener. I stedet veide jeg opp 6,3 kilo gulvmalta bøhmisk. Det kom jeg ikke på før et godt stykke ut i meskinga, så dagens brygg blir ikke lys wiener, det blir lys pils. Veldig lys pils!

Sikkert greit det; jeg skulle uansett ha brygga mer pils, også. Så det blir bare litt omkast på rekkefølgen.

Du kan vel justere med litt mørk munich for å gjøre den litt mørkere?
 
Sist redigert:

erikraude

Norbrygg-medlem
Jeg må slutte å gjøre ting i maltbua kl.6 på morran :(.

I dag skulle jeg veie opp 6,3 kilo wienermalt til dagens brygg, en 100% wienermalt wiener. I stedet veide jeg opp 6,3 kilo gulvmalta bøhmisk. Det kom jeg ikke på før et godt stykke ut i meskinga, så dagens brygg blir ikke lys wiener, det blir lys pils. Veldig lys pils!

Sikkert greit det; jeg skulle uansett ha brygga mer pils, også. Så det blir bare litt omkast på rekkefølgen.
Det blir godt det, da. :)
 

Finn Berger

Moderator
Kanskje ikke noen egentlig tabbe, men da jeg skulle oksygenere dagens brygg - 25 liter wienerøl - var tanken tom.

Litt interessant; jeg hadde gjær fra en 3 liters starter som var to dager gammel, og som jeg tror var ganske optimal. Så nå får jeg ufrivillig testa om oksygen er overflødig (på samme måten som når du bruker tørrgjær) når gjæren har fått bygge opp lagrene av cellememebranråstoff i en starter. Et lagerøl på 10 grader må vel være en god test?
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Kanskje ikke noen egentlig tabbe, men da jeg skulle oksygenere dagens brygg - 25 liter wienerøl - var tanken tom.

Litt interessant; jeg hadde gjær fra en 3 liters starter som var to dager gammel, og som jeg tror var ganske optimal. Så nå får jeg ufrivillig testa om oksygen er overflødig (på samme måten som når du bruker tørrgjær) når gjæren har fått bygge opp lagrene av cellememebranråstoff i en starter. Et lagerøl på 10 grader må vel være en god test?
Det blir spennende. Går det fint burde jo det meste av ales gå fint. Nå brygger jo ikke du annet enn lettøl, men likevel. :)
 

Mc.

Norbrygg-medlem
Hvor lenge varer en sånn flaske egentlig?
Tenkte jeg skulle kjøpe en ny, men 399 kr fikk fram grådighet genet hos meg.
Jeg har sikkert passert 10 batcher med den flasken jeg har. Så det er kanskje ikke så lenge til den er tom?
 

Pål Heide Kielland

Norbrygg-medlem

Marius K.

Norbrygg-medlem
Topp