1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. nordtvedt

    nordtvedt
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygga en liten batch med pilsner i dag. Mesket med boil in Biltema bh pose/bag. denne sto oppi en nettingkurv som fulgte med kjelen. når jeg var ferdig satte jeg denne kurven til avrenning  på kanten av kjelen og støttet opp på motsatt side med en sleiv(man tar det man har for hånden). Jeg var så uheldig å skumpe borti sleiva, med det resultatet at hele nettingkurven med innhold pluppa neddi vørteren igjen og spruten sto veggimellom. har tilbrakt en god del av kvelden på å vaske ned kjøkkenet igjen :bank2:
     
  2. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan ble denne med så mye ibu?
     
  3. Riis'en

    Riis'en
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Drammen
    Det blir vel en Dobbel ASIBA da  :) Spør Richard, han vet allt om mye humle :)
     
  4. Rune GE

    Rune GE
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsøya
    Topp! Sjøl i min munn - som tradisjonelt brygger humlesvake øl. Var skker på at dette kom til å smake über bittert, men den får bare skryt. Så får vi se ka dæm sei i Drammen :)
     
  5. Richard

    Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Problemet med mye humle er at den stikker av med så mye vørter, man må rett og slett ofre vørter til Øllah :)
     
  6. joques

    joques
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Øllahu-akbar!

    Jeg ofra 40 liter bitter til Øllah her i går. 40 liter infisert øl, rett i dass...  :protest: :heygrr: :mamma:
     
  7. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Agh!, hvordan finner man balansen?, uten at den stikker av med vørtern?
     
  8. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Æsjda! Har du funnet synderen?
     
  9. joques

    joques
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Jeg skrudde opp pumpa, fant ikke noe synlig gørr der, men det var en svak lukt av noe rart inni pumpehuset, så antar at det var noe som satt der. Kokende vann gjenom pumpa blir SOP fra nå av!
     
  10. Yngwie

    Yngwie
    Expand Collapse
    Dommerkomitemedlem

    Er vel bare å se i speilet det ;-)
     
  11. Richard

    Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Som sagt bør man ofre til Øllahu-akbar!
     
  12. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Hm, skulle ikke 60 minutt kok av vørter gjøre susen?
    Jeg kjører ihvertfall kokende vørter gjennom pumpa siste 15minutt av kok, før jeg bruker den videre til resirkulering og whirlpool under kjøling. Ikke Speidel, men uansett en pumpe i tilknytning til kokekar...
     
  13. Martin E

    Martin E
    Expand Collapse
    Dommerkomitemedlem

    Bosted:
    Oslo
    Vi gjør akkurat det samme som Lars, fungerer bra.
     
  14. Ørjan B

    Ørjan B
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Bestillte noen varer fra Humle.se for en stund siden til Poste restante i Åre og kjørte dit idag.  Det er 18 mil én vei.  Da jeg kom fram var post*@##$%"#  STENGT!  Bare åpent på hverdager.  Det var jaggu 18 mil hjem også.  Heldigvis var systemet åpent.  GLEDER meg til å måtte kjøre dit en hverdag snart.   Antar det er 18 mil hver vei da også...  4 * 18 = nei det orker jeg ikke regne på...
     
  15. Leffe

    Leffe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kongsvinger
    Til de som hiver masken i dass (eller har tenkt å gjøre det...) :

    Normalt så har jeg all masken i en svart søpplesekk og hiver i søpla etter endt brygging. Nå er dunka mine utrolig fulle ute her, så jeg tenkte at ettersom jeg har hørt at det funker fint å tømme litt og litt i dass og sende det avgårde den veien, så gjør vi det! Jeg gjorde dette samtidig mens jeg satte igang kjølinga etter koking. Alt virket som det gikk fint som snus helt til jeg var omtrent midt i kjølinga. Bruker da en hageslange inn/ut på en kobberspiral og legger utløpet ned i ett sluk på badet. Plutselig begynner det å boble noe helt villt i dass! Nesten så jeg ringte Ghostbusters, men så begynte jeg å ane hva som hadde skjedd... Det fylte seg da opp med vann på badegolvet og på golvet i naborommet som også har sluk. Men hva gjør du a, tempen på brygget var ikke lenger ned enn 34 grader, så jeg kunne jo ikke stoppe kjølinga heller! Heiv da utløpet opp i badekaret og satte i proppen, så da gikk det bra å få kjølt helt ned :) Men så begynte morroa...
    For å oppsummere raskt hva man kan utsette seg for ved å hive masken i dass = demontere en dass, ta høl i en vegg for å komme til stakeluke, flytte ut vaskemaskin og tørketrommel, demontere to sluk, måke snø i en halvtime for å finne kummen ute i hagen, hente spett fordi kumlokket har fryst fast, krabbe ned i kloakken, stake for harde livet med en 2,5¤ PR kabel, bli dynka i kloakk da dævelskapet endelig løsner og kloakken spruter opp av hullet du staker i, remontere sluk, dass, vaskemaskin,tørketrommel, vaske to rom og så reparere hølet i veggen. Da du er ferdig med det kan du begynne med det du skulle, å vaske brygge utstyret......... Jodasann, flott lørdag dette :) Snakk om Stucked mash !!! (å ja åsså holdt jeg på å dø av kvelning da jeg tømte en hel plumboboks ned i røret som dassen sto på...)
     

    Vedlagte filer:

    Beant, 8560918, Evilhaug og 1 annen person liker dette.
  16. Jens Martinsen

    Jens Martinsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gran, Hadeland
    Helt fantastisk historie ;D! Takk for at du deler den med oss!  :skitbra: skål!
     
  17. Bryggselvmannen

    Bryggselvmannen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Shit Pommfritt! Håper ølet blit godt, jeg føler med deg. :saadoevt:
     
  18. nordtvedt

    nordtvedt
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    det høres ut som om mesken skal i søppelsekker ja ;D
     
  19. Dag

    Dag
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Asker
    Ondt ofte lider den bryggermann!
     
  20. Espen Unnvik

    Espen Unnvik
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    .... :eek:.... :eek:ppkast:....En skikkelig drittjobb.....

    Nå gjelder det bare å finne ett passende navn på ølet.
     

Del denne siden