Kan jo bidra med en flause her, ikke akkurat mangler på dem her i gården..
Dette er vel en tre-fire brygg siden, vi (jeg og bryggegjengen) hadde samme dag som vi skulle brygge en IPA kjøpt en ekstra gjæringsdunk fra den lokale bryggesjappa, ettersom de andre var opptatt (oh yeah). Vel hjemme i bryggebulen med dunk og ingredienser popper vi den obligatoriske bryggeølen og setter igang, varmer opp vann og føler oss generelt veldig kule. Idet vi er ferdige med mashen kommer vi på at kranen må festes på den nye gjæringsdunken (vi bruker dunken til en mellomstasjon for den første vørteren, vi har bare én kjele). Dette gjøres stilfullt og fort, og den mørkegylne, søte, herlige vørteren overføres via prima silikonslange fra mashboksen (av typen Igloo) til gjæringsdunken.
Vi popper likesågodt en øl til mens beina plasseres stødig på stuebordet (bryggingen foregår på kjøkkenet, vi er tross alt siviliserte mennesker). Etter fem minutter spaserer en kompis til kjøkkenet for å sjekke om vørteren er ferdig overført, hvorpå han roper "MEN I HEL#%¤#E, GUTTER!"... vi løper bort, og finner halve vørteren fra gjæringsdunken i en pytt på gulvet... viser seg at vi glemte å stenge kranen på dunken, som i tillegg var vendt nedover. Godt jobba, med andre ord. Så det som skulle være en 22-23 liter 6.5 % IPA ble 16 liter 4.5 %.. ikke verdens verste resultat, hvis det ikke hadde vært for at vi glemte å ha i sukkerlaken under tapping to uker seinere. Flinke gutter, det er vi!
..men men, alle trenger vel et øl hvor alt går galt!?