Brygget ca 50 l ipa i går kveld/natt. Hop stand 30 min på 81 grader. Startet nedkjøling. Sjekket temp, store temp forskjeller i kjelen. Ventet, sjekket igjen-nensten samme temp. Ventet mer, sjekket igjen og så nå at volum hadde økt. det viste seg at kompis hadde teipet overgang fra slange til kjølespirallen og at det rant vann i kjelen. Forbanna og forbanna trøtt bestemte jeg meg for å gjøre det til et exbeerement. Tappet halvparten (ca 30grader) og gjæret US05. Varmet resten til 82 grader, skrudde av og la meg(Humle rester og alt i kjelen) Tappet over til gjæringskar og satte dette ut.
Så her er mye feil, får se hvor stor sjanse er for infeksjon.
Og hvor dritt smaker det å tilsette us05 v 30 rader o gjære på 19 grader romtemperatur.
Planla opprinnelig tørrhumling, men når kan jeg se/smake/lukte om det er infisert(i en slik grad at dodraugenn bør få det)?