FWH....
.(First Wort Hopping)....Ha i bitterhumlen når du starter oppvarming til koking. Kok etter skjema. Krem
Hva skjer om du må avbryte prosessen etter at humlen er hatt i, på ca 80 grader, og den blir stående der i en time
(60 minutter!) før du regulerer platen til koking.
.......vel - jeg har et forslag: Jeg har forstått det slik at om humlen er i kontakt med kald vørter for lenge - så gir det
en gressaktig smak. Vel, (om det ikke er andre ting som er feil...) så gir en times humling
før kok smak av
fermentert/halvfordøyd gress. Med andre ord: møkk. Kumøkk for å være presis.
Og, tro meg, det er en lukt jeg kjenner!
Fruen var enig. Kumøkk.
Hadde ræva gjæring, (startet på 21, (trøbbel i kjelleren) måtte slå varmen helt av på onsdag, holdt 15 i dag) får en uke til på ca 19,
uten at jeg tror det spiller noen rolle. Gjæra er Nottingham, regner med at gjæren ikke er problemet.
Har en ESB som har stått på samme håpløse temperatur-regime, smaker konge.
Tror ikke fjøslukta forsvinner. Helt ærlig; lukter og smaker som fermentert gress!
FWH - ja, en time first wort - nei