1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Duckboot

    Duckboot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo, Norge
    Skulle ha noen dråper defoamer i, like før kok.
    *plopp* - Der for toppen av flaska av, og halve flaska med defoamer ploppa ned i vørteren.

    Den vørteren gikk i do.
     
    TorsteinO og Per Buer liker dette.
  2. Pharo

    Pharo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Kanskje ikke en bryggetabbe, men heller en slags flasketabbe:
    10 liter ferdig flasket brygg ble båret til bilen og plassert på fortauet mens jeg skulle tilbake og hente nøklene for å få låst opp bilen.
    Etter diverse distraksjoner kom jeg tilbake til bilen etter ca 10 minutter og oppdaget at noen hadde plukket med seg alt ølet.
    Jeg prøvde kjørte noen runder rundt i kvartalet for å få tak i tyvene. Jeg ville så gjerne fortelle de at de burde la ølet stå i ca 14 dager for karbonering før de smaker og at de bør helle ølet forsiktig i et glass for å unngå at gjærrester følger med i glasset.
    Dessverre fikk jeg ikke tak i de, så nå tror de sikkert at jeg lager flatt, søtt og dårlig øl :(
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Er det virkelig sant, 10 liter
     
  4. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    WAT, hvem er det som stjeler en kasse øl fra privatpersoner? :'(
     
  5. Pharo

    Pharo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    10 liter fordelt på 0,33l og 0,5l flasker i 2 bæreposer.
     
  6. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Eller så sitter det noen lykkelige gatebomser under ei bru i nærheten og tenker "Ja ja, har drukket verre" ;)
     
    Pharo og Einar Michelsen liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hva slags øl var det forresten snakk om?
     
  8. Pharo

    Pharo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Det var en svak belgisk IPA som absolutt hadde potensiale. Får vel bare brygge en ny batch :)
     
  9. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det ikke andre gang?
     
    Stig Aa. liker dette.
  10. Rolv Bruun

    Rolv Bruun
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sørreisa
    Innviet Speidel50 i dag og alt var klappet og klart. Kölsch, 12 kg pilsmalt, 2 kg Munich og 1 kg hvetemalt. Alt ble knust pluss hveten som det var lite igjen av i posen, så jeg tok den andre posen i eska og veide opp 1 kg. Undervegs i maltinga ser jeg tilfeldigvis ned i eska der hveten lå. Der sto det på en nyåpnede posen: Weyermann Crystal EBC 200! Jaja, den Kölschen blir noe mørk, hehe.
     
  11. shg

    shg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Buskerud
    P... Brukte pale malt i stedet for pilsnermalt i Lucky jacken. Koker nå og jeg håper det blir godt øl uansett. Får prøve på nytt asap, med riktig malt, så jeg kan sammenligne smak.
     
  12. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    ... en Unlucky Jack - med andre ord...
     
    Wallentinsen liker dette.
  13. shg

    shg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Buskerud
    Tenkte det samme selv, og begynte å se for meg etikett.
     
    msevland liker dette.
  14. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Eller hvis man er litt barnslig som meg og tenker at oppskriften ble litt "off" så kan du kalle den en Lucky Jackoff
     
  15. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Unlucky Jackoff - no happy ending...

    [Edit]
    Uheldig håndbrygg ...
     
    glenn pederz liker dette.
  16. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    det gjenstår vel å se?
     
  17. Grovbonden

    Grovbonden
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det var mitt tredje brygg, og vannet hadde nådd riktig mesketemperatur. Ivrig i tjenesten helte man malten oppi kokeren, bare for å finne ut at man hadde glemt av maltrøret...
     
    Staro liker dette.
  18. SturlaP

    SturlaP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne bryggetabben må nok Humle og Malt ta deler av skylden for.
    Fant i dag ut hvorfor min Irish Red ikke smakte som Irish Red eller så ut som Irish Red. Hadde bestilt Carared og Roasted Rug fra overnevnte sjappe, begge deler ferdig knust. Da jeg i dag så på det som var igjen fra bryggingen den gang fant jeg ut at begge deler var uknust. Selvfølgelig ultrasvakt av meg å ikke sjekke det før jeg helte det oppi, men allikevel...
     
    Jo-Helge liker dette.
  19. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det minner meg om da jeg skulle brygge en Havre Stout men endte opp som Irish Red
    Hadde fått feil mel i posen
     
  20. norvie

    norvie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Klarte å kjøre i sukkerlake før gjæring, på toppen av det hele brygget vi da 2 batcher.
    Så nå står det 3 dunker til gjæring, godt med sukker i.

    Hvordan blir resultatet tro...
     

Del denne siden