Vaska meskeposen sammens med håndduker i vaskemaskinen. Med såpe og det hele. Lukter godt vertfall.
Får brygge en wit som neste brygg, koriander smaker jo litt såpe. Kanskje det funker
Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
Har et korneliusfat stående i fryseboks i huset jeg har kjøpt, min far hadde vært innom å sett at fryseren på ingen måte var kald, så han koblet fra itc og satte stikkontakt rett i veggen.. ringte meg stolt som en hane, men fikk forklart at det ikke var meningen at fryseren skulle holde -28*c. Så han gjekk ned i kjelleren igjen å koblet til itc, men hadde satt fryseren i heating-stikket.. 5 dager med 14*c på fatet.. satser på NEIPA ikke har tatt skade av det
Kan ikke gjøre annet en å le av det nå, han mente jo alt godt, men hvorfor han trodde at ølet mitt hadde godt av -28 er ikke godt å siHaha! Noe skade har den sikkert tatt, ifht hvis det ikke hadde skjedd. Men den der var artig. Folk som tenker selv er ikke alltid helt knall.
Blir aldri helt venner med meske effekten på Grainfather'n..
Brygget en pale ale tidlig i desember, god med litt for sterk, kuttet 10% av maltmengden når jeg brygget den på nytt i går.. og endte med en ennå sterkere pale ale..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Har en slik kornfar selv.. er nybegynner men fikk en OG på 61 etter kok på dette.. makan.. det hadde jeg ikke trodd. Så blir vel en slags IPA og ikke APA.. [emoji481][emoji23]
Sent from my iPad using Tapatalk
Det kan virke litt bakvendt. Men du skyller vel ganske lite på en slik GF? Uansett. Det er mange faktorer som spiller inn, største er kverningen hvis det er malt fra samme malteri. Men den andre er at du får høyere effektivitet jo mindre malt du bruker.
Blir sikkert bra! Tror jeg har blitt litt varm i trøya når det gjelder brygging. Satt på mesking av en 150l batch med wit igår, og mens den holdt på så gikk vi ned for å flaske litt øl i mellomtiden. Når vi gikk opp for å sjekke hvordan det gikk hadde pumpa tettet seg, og damp/røyk stod ut av apparatet er et rims anlegg. La hele ellementet i pbw og har stått et døgn, virker ikke som om det løsner noe særlig.... heldigvis bare 1 av 5 ellement som stod påSpennende med crossover-øl da
-5 ute, tjukt lag med is i bøtten. Satser på at det går bra.Egentlig ikke en tabbe, men et forsøk å håndtere dårlig planlegging. Har en schwarzbier som har stått to uker på 13-14 grader, og bør stå kaldt, men har ikke ledig kjøleskap. Satte better bottle oppi et 27L gjæringskar med vann nesten opptil toppen. Dette for å redusere temperatursvingningene, som går fra -5 til 5 for tiden, så det ser ut til å kunne fungere.
Brygget en IRA på søndag - strømmen gikk 3 ganger under koking, gammelt hus da.
Etter noen grove hodeberegninger så merker jeg at sikringene er 10A, veggstøpselet vel er på en 235V, samt effekten av en BB30 kan være ca 2500W. Regner mer frem til da at (I=W/V), 2500W/235V = 10,6A. Jeg er ingen elektriker, men selv med slingringsmonn mistenker jeg at jeg må ta i bruk de 16A støpslene - tror ikke stekeovnen blir sur på meg.
IRAen skal forsåvidt bli kalt en "Blackout" ...
Keramiske sikringer ja - målte ikke spenning, det er mer guestimate fra min siden mtp standardspenning i støpsel på veggen.Hvis du har gammelt hus har du også kanskje keramiske sikringer? Det burde ikke være noe problem å trekke 0.6 A over i tilfelle. Målte du spenningen mens BB stod og putret? Hvis ikke hvil jeg anta at du får lavere spenning under bruk og da burde du ikke gå over 10A.
Keramiske sikringer ja - målte ikke spenning, det er mer guestimate fra min siden mtp standardspenning i støpsel på veggen.
Mistenker også at samme kurs går innom lys og annet før den treffer bryggemaskinen, så det kan jo være "combined effort" av en langstrukket strømkabel (mye er hjemmerigga fra før av). Vet ikke mengden A det blir, men tydeligvis var det nok.