Runeska
Norbrygg-medlem
Hei Øl-venner.
Har nå brygget startsettet som var med Speidel med følgende resultat:
(Vet ingen til om type malt, humle eller gjær. da det ikke sto på pakkene.
Vi karameliserte ca 100g i stekeovnen. noe som ga en fin mørk farge på ølet.)
OG: 51
FG: 10
Står til lagring en uke til på kjølerom. god smak og fin gylden farge.
Så til dagens spørsmål:
Denne oppskriften benyttet jeg:
Navn på brygget: Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Øltype: American IPA
OG: 1.070
FG: ca 1.015
Farve (beregnet): 15 EBC
Beregnet bitter: 96 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4620 gram 77 % Pale malt (Maris Otter) 7 EBC
600 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
480 gram 8 % Caramalt (Thomas Fawcett) 35 EBC
300 gram 5 % Munich malt (TF) 20 EBC
Meskeskjema
75 min 66 ºC
Humle
55 gram Chinook 12,6 % alfa koketid 90 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 30 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 15 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 5 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 1 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid -1 min
30 gram Cascade 6,5 % alfa tørrhumling -etter- primærgjæring!
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WLP007 eller Wyeast #1098
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 20 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig 2,3 v/v CO2 (ca 0,46 g/l CO2)
Følgende endringer har vi gjort:
Spørsmålene:
Nok spørsmål. gleder meg til å smake. Tiden går ikke fort nok 8).
Bilder fra Vår Premiere finner dere på: http://rune-skaufel.blogspot.com/
Hilsen R.O.S.
Har nå brygget startsettet som var med Speidel med følgende resultat:
(Vet ingen til om type malt, humle eller gjær. da det ikke sto på pakkene.
Vi karameliserte ca 100g i stekeovnen. noe som ga en fin mørk farge på ølet.)
OG: 51
FG: 10
Står til lagring en uke til på kjølerom. god smak og fin gylden farge.
Så til dagens spørsmål:
Denne oppskriften benyttet jeg:
Navn på brygget: Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Øltype: American IPA
OG: 1.070
FG: ca 1.015
Farve (beregnet): 15 EBC
Beregnet bitter: 96 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4620 gram 77 % Pale malt (Maris Otter) 7 EBC
600 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
480 gram 8 % Caramalt (Thomas Fawcett) 35 EBC
300 gram 5 % Munich malt (TF) 20 EBC
Meskeskjema
75 min 66 ºC
Humle
55 gram Chinook 12,6 % alfa koketid 90 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 30 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 15 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 5 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 1 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid -1 min
30 gram Cascade 6,5 % alfa tørrhumling -etter- primærgjæring!
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WLP007 eller Wyeast #1098
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 20 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig 2,3 v/v CO2 (ca 0,46 g/l CO2)
Følgende endringer har vi gjort:
- Brukte gjær: Safale US05, 23g
- Stegmesking med Speidel standard innstillinger.
Spørsmålene:
- Fikk ikke like høy OG som i oppskriften (OG=70), fikk bare 62. hva kunne jeg ha gjort bedre ?
- I oppskriften står det at jeg skal ha i humlen etter tid - 1 min, det jeg gjorde var å ha i siste 40g Cascade 1 min etter at Speidel hadde stoppet oppvarmingen og vi hadde startet å kjøle ned. Den lå i til vi tappet vørteren over i gjærings karret. er det riktig ?
- Det står at 30g skal tørrhumles etter primærgjæring. Står ingenting i oppskriften om hvor lenge det skal primærgjæres eller om videre behandling av de edle dråper. Noen Tips?
- Noen tips om temperatur ved primærgjæring (vi har 18gr), sekundærgjæring lengde?, temp. for lagring på flaske? hvor lenge? osv....Mere komplett oppskrift
Nok spørsmål. gleder meg til å smake. Tiden går ikke fort nok 8).
Bilder fra Vår Premiere finner dere på: http://rune-skaufel.blogspot.com/
Hilsen R.O.S.