Da jeg var en av de heldige som fikk med meg 5kg Bioforsk-malt fra Hjemmebryggerhelgen 2015 synes jeg det ville være fint om vi kan dele litt erfaringer med de brygg vi lager på dette maltet.
Jeg fikk med meg malt laget av byggtypen Domen. Etter litt loddrett lesing av Bioforsk rapporter, ser det ut til at proteininnhold i Bioforsk-malten er ganske likt den referansemalten jeg vil bruke, Thomas Fawcett Maris Otter Pale Ale Malt.
Jeg har derfor valgt å lage to batcher denne helgen av engelsk ordinary bitter (Gahr sin oppskrift sånn ca.). Dette er et brygg jeg har laget før, med gode resultater. Tanken er å bruke like ingredienser og lik fremgangsmåte slik at bryggene skal ha de samme forutsetninger. De vil gjæres i samme skap med lik temperatur. Tappes likt (50/50 flasker/fat). Modnes likt men halve batchen av hver type vil karboneres naturlig på flasker mens den andre halvdelen tvangskarboneres på 9l fat.
Basemalten, som vil være forskjellen, utgjør ca. 90,1% av totalen.
Synes dette er kjempespennende, og håper flere vil være med og dele erfaringer!!
Jeg fikk med meg malt laget av byggtypen Domen. Etter litt loddrett lesing av Bioforsk rapporter, ser det ut til at proteininnhold i Bioforsk-malten er ganske likt den referansemalten jeg vil bruke, Thomas Fawcett Maris Otter Pale Ale Malt.
Jeg har derfor valgt å lage to batcher denne helgen av engelsk ordinary bitter (Gahr sin oppskrift sånn ca.). Dette er et brygg jeg har laget før, med gode resultater. Tanken er å bruke like ingredienser og lik fremgangsmåte slik at bryggene skal ha de samme forutsetninger. De vil gjæres i samme skap med lik temperatur. Tappes likt (50/50 flasker/fat). Modnes likt men halve batchen av hver type vil karboneres naturlig på flasker mens den andre halvdelen tvangskarboneres på 9l fat.
Basemalten, som vil være forskjellen, utgjør ca. 90,1% av totalen.
Synes dette er kjempespennende, og håper flere vil være med og dele erfaringer!!