Jeg har hatt stående to batcher med lagerøl i kjelleren på flasker i hhv. 6 og 8 uker. Har tatt jevnlige stikkprøver / smaksprøver for å kontrollere at utviklingen er som ønsket. Smaken er fortsatt OK, men nå har plutselig gjæren begynt å bli "urolig". Det holder seg ikke på bunn, men ligger og flyter litt rundt 1/2 - 1 cm over bunnen bare man kommer så vidt borti flasken. Det har ikke vært slik tidligere så vidt jeg har registrert.
Nå står disse kassene i en uisolert kjeller, noe som betyr at temperaturen inne varierer med temperaturen ute. Kan det ha noe å bety at det har blitt høyere temperatur? Vi snakker ikke om mer enn fra ca. 2-3 grader til 6-7. Er det noe annet som kan forårsake slikt?
Nå står disse kassene i en uisolert kjeller, noe som betyr at temperaturen inne varierer med temperaturen ute. Kan det ha noe å bety at det har blitt høyere temperatur? Vi snakker ikke om mer enn fra ca. 2-3 grader til 6-7. Er det noe annet som kan forårsake slikt?