Bursdagsbrygg!

Heisann!

Fyller det tredevte i midten av februar, så jeg tenkte jeg skulle brygge et lite bursdagsbrygg med litt futt i, og burde vel sette igang sporenstreks.

Tenker således som dette, og lurer på hva jeg kan forvente av dette? Litt kjedelig kanskje, men det skal drikkes av andre også (ellers bliir jeg styggfull), i tillegg til at jeg ikke er så dreven med dette. k.i.s.s er en fin måte å nerme seg ting på avogtil.

Statistics
Volume: 20 liters
OG:         1080
FG:
Alcohol: 7.9 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 57 IBU
BU/GU: 0.71

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 2000 grammes
Maris Otter Pale Malt 4000 grammes

Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 10 minutes.

Hops
Target                 10% alpha 20 grammes 60 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 30 grammes 45 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 30 grammes 30 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha         20 grammes 10 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha         20 grammes 1 minutes

Fermentation
Yeast: Safale US-05
 
Trur det blir godt øl, liker godt EKG humla selv.  IBU på 57 kan vel bli litt mye om du har noen som ikke er glad i godt humlet øl.  Du vet noen synes Tuborg er det optimale øl...
 
Tilbake
Topp