Castle versus Muntons malt

1) Er det noen som har noe å si om Castle vs Muntons, eller er det "samme ulla"?
Jeg tenker da spesielt på pils- og pale-malt.

2) Kan noen (eller begge) av pilsnermaltene meskes uten proteinrast?
 
1. I utgangspunktet er de to typene relativt like, men belgisk pilsnermalt har generelt rykte på seg for å gi noe mer sødme (må ikke forveksles med høyere FG/dårligere utgjæring) i smaken, noe som ofte er et kjennetegn i belgiske øl (tørre øl med sødme). Det er lenge siden jeg har brukt Muntons pilsnermalt (bruker Castle for tiden), men kan ikke si at jeg reagerte på forskjeller i ølet da jeg gikk over til Castle.

2. Begge malttypene er høyt modifiserte, hvilket vil si at de kan meskes uten proteinrast. Svært får moderne malttyper trenger proteinrast. Man kan anta at all malt er godt modifisert hvis ikke produsenten oppgir annen informasjon. 
 
Tilbake
Topp