Chinook/Cascade/Amarillo

Noen forslag til mesketemp med den malten jeg bruker her?

Kuttet i caramalt ned til 500g plusset på med 500g pale malt


6kg maris otter
500g caramalt
500g palemalt
 
Skal vi vi se,
mindre Crystal/Cara
Max 10%
Tørrhumle med Chinook
men når du først skal kjøre på med MO kan du like gjerne benytte det hele veien istedefor Pale
Hvilken cara er det du har forresten?
 
Caramalt 25-30 EBC / 8-10 Lovibond

Er dessverre tom for MO

- Har igjen rester fra tidligere Pale Malt, denne er ikke knust så må ta den en runde i kverna


Max 10% bruk av caramalt?

Hvilken meske temp er den beste i dette tilfelle?
 
Er litt uenig i at du må gjøre krystal malten så kompleks
6%, eller 500 g som du foreslår, av det du har ser fint ut
Pale, MO er ikke så viktig bruk det du har
 
Er litt uenig i at du må gjøre krystal malten så kompleks
6%, eller 500 g som du foreslår, av det du har ser fint ut
Pale, MO er ikke så viktig bruk det du har


Da kjører jeg på slik :)

170g humle, er de litt mye eller er det passe?
 
Lyst på en utforfring? Gi meg en oppskrift under følgende kriterier:

Tenkte å brygge en øl rundt disse humletypene, pale ale, men har ikkje funnet noen oppskrift som passer.

Chinook som bitter og aromahumle.
Cascade og Amarillo som aroma/smakshumle
Cascade og som tørrhumling.

Cascade er blomst, har aldri brygget med det før, så eg vil prøve det.

Har noe Krystalmalt igjen, så kan gjerne brukes 120 EBC, men det er ikkje brennende nødvendig.

Gjerne med mer 2-3 malttyper.

Skal bli en god pale ale :)

Gjerne med noen annet en Safale US-05, da eg har prøvd denne i 2-3 brygg nå og vil prøve noe ny gjær.
Tørrgjær. (Har ikkje begynt med våtgjær enda, men eg skal snart. Eg lover :) )
MJ M36 eller M44???

Så sitter du på en bra oppskrift som passer dette, så tar eg gjerne imot :)
På forhånd takk :)
 
Ikke rot det til med masse malt. Pale malt + 120 (5 kg pale + 400 gr krystall 120, f.eks.). Om du nå har de humlene, så blir det ikke galt. Men jeg ville brukt Cascade og Amarillo sammen hele veien. (Ikke som bitterhumler, da.) Finn en kalkulator, og juster til den IBU'en du vil ha. Bruk seine tilsetninger, 5 og 0, f.eks. Eller 5 og WP (dvs. du tilsetter under kjølinga, f.eks. ved 60 grader, og lar det stå en god stund - 45 minutter - før du kjøler videre.)

Oppskrifta til Chiefen ser jo snadder ut. Men hvis du har humle, er det jo greit å bruke den.

Min favorittblanding for tida er Citra og Amarillo. Ingen ny oppfinnelse - men godt. Jeg har aldri prøvd Nelson Sauvin, så skal ikke si noe om den.
 
Ikke rot det til med masse malt. Pale malt + 120 (5 kg pale + 400 gr krystall 120, f.eks.). Om du nå har de humlene, så blir det ikke galt. Men jeg ville brukt Cascade og Amarillo sammen hele veien. (Ikke som bitterhumler, da.) Finn en kalkulator, og juster til den IBU'en du vil ha. Bruk seine tilsetninger, 5 og 0, f.eks. Eller 5 og WP (dvs. du tilsetter under kjølinga, f.eks. ved 60 grader, og lar det stå en god stund - 45 minutter - før du kjøler videre.)

Oppskrifta til Chiefen ser jo snadder ut. Men hvis du har humle, er det jo greit å bruke den.

Min favorittblanding for tida er Citra og Amarillo. Ingen ny oppfinnelse - men godt. Jeg har aldri prøvd Nelson Sauvin, så skal ikke si noe om den.
Du vet mer om øl en meg, men gi Mr. Nelson en sjanse... jeg utfordrer deg faktisk til å prøve den.
Jeg rett og slett hater ipa men du verden den humla gjorde noe med meg.. vurderer faktisk å bevege meg inn på IPA land, men NEIPA, ikke om det gjelder livet... enn så lenge
 
Du vet mer om øl en meg, men gi Mr. Nelson en sjanse... jeg utfordrer deg faktisk til å prøve den.
Jeg rett og slett hater ipa men du verden den humla gjorde noe med meg.. vurderer faktisk å bevege meg inn på IPA land, men NEIPA, ikke om det gjelder livet... enn så lenge

Er ikke sikker på det første du sier der; f.eks. vet jeg ingenting om Mr. Nelson:). Det er noen humler som er mye brukt som jeg ikke har noen erfaring med, og den er én. Mosaic er en annen. Og de tyske citrus/tropisk-humlene. Jeg sitter på ganske mye amerikahumle, så jeg tror jeg skal bruke opp lageret først.

Mener å ha hørt (fra Monkeybrew på Overgjæret-podcasten) at NS varierer ganske mye - men en får jo bare prøve å finne ut når den har vært god og når ikke.

IPA, ja:). Vestkyst var en tidlig favoritt, og jeg har brygget noen batcher av den. Så en IPA med noe krystallmalt, og med engelsk gjær, synes jeg stadig kan være stas. De helt lyse, som lever nesten bare på humla, har jeg ikke så mye sans for. Der ligger jeg konsekvent unna. NEIPA har jeg rett og slett ikke smakt, men jeg ser for meg at jeg godt kan like det. Det ser i alle fall tjukt og godt ut - men er jo ellers veldig langt unna de ølene jeg helst brygger.

Jeg er nok inne i en tysk periode nå. Har en køslch og en weissbier til gjæring, og skal brygge en kølsch til nå, og en nordtysk pils i løpet av uka - håper jeg.

@RealGone Sorry, dette ble kanskje ikke så relevant for deg. Men angående gjær: Virkelig gode engelske tørrgjær finnes ikke. Alternativ er safale-04 og Danstar Nottingham, og så har vel Mangrove Jacks noe, også. Jeg hadde gått for Nottingham. Den er slett ikke dårlig, den er bare ikke så god som de gode ferskgjærene. Og dem finnes det ganske mange av. Vestkyst, f.eks., er brygget med den som Kinn bruker som husgjær, Wyeast 1318 London Ale III. Jeg synes WLP013 er veldig god; den vender jeg stadig tilbake til etter å ha prøvd andre.
 
Er ikke sikker på det første du sier der; f.eks. vet jeg ingenting om Mr. Nelson:). Det er noen humler som er mye brukt som jeg ikke har noen erfaring med, og den er én. Mosaic er en annen. Og de tyske citrus/tropisk-humlene. Jeg sitter på ganske mye amerikahumle, så jeg tror jeg skal bruke opp lageret først.

Mener å ha hørt (fra Monkeybrew på Overgjæret-podcasten) at NS varierer ganske mye - men en får jo bare prøve å finne ut når den har vært god og når ikke.

IPA, ja:). Vestkyst var en tidlig favoritt, og jeg har brygget noen batcher av den. Så en IPA med noe krystallmalt, og med engelsk gjær, synes jeg stadig kan være stas. De helt lyse, som lever nesten bare på humla, har jeg ikke så mye sans for. Der ligger jeg konsekvent unna. NEIPA har jeg rett og slett ikke smakt, men jeg ser for meg at jeg godt kan like det. Det ser i alle fall tjukt og godt ut - men er jo ellers veldig langt unna de ølene jeg helst brygger.

Jeg er nok inne i en tysk periode nå. Har en køslch og en weissbier til gjæring, og skal brygge en kølsch til nå, og en nordtysk pils i løpet av uka - håper jeg.

@RealGone Sorry, dette ble kanskje ikke så relevant for deg. Men angående gjær: Virkelig gode engelske tørrgjær finnes ikke. Alternativ er safale-04 og Danstar Nottingham, og så har vel Mangrove Jacks noe, også. Jeg hadde gått for Nottingham. Den er slett ikke dårlig, den er bare ikke så god som de gode ferskgjærene. Og dem finnes det ganske mange av. Vestkyst, f.eks., er brygget med den som Kinn bruker som husgjær, Wyeast 1318 London Ale III. Jeg synes WLP013 er veldig god; den vender jeg stadig tilbake til etter å ha prøvd andre.
Støtter 1318! Den drar fram det beste fra humle og malt og flokkulerer som en idiot. Måtte nesten bruke kjevla for å få den ut av pakninga si. :p
 
Tilbake
Topp