Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Ingen tegn til spitzmalttørke i Drammen: Spitz Malt (3 EBC) - Bryggerlosjen AS
Om du velger valset chit malt eller spitz malt tror jeg går for det samme. Begge er kortmaltet bygg uten enzymer, såvidt jeg vet. Vanskelig å få tak i Ireks malt om dagen, så spitz malt er neppe noe alternativ uansett.Er det noen som har noen tips om steder hvor man kan få tak i chit malt hvete i Norge som ikke er valset, eller ble konklusjonen her at de flaka er like gode.
Jeg har brygga et par brygg nå med valsa bygg-chit som jeg har fått fra Ølbrygging, og det har funka veldig bra. (Jeg har brukt det i NEIPA.)Er det noen som har noen tips om steder hvor man kan få tak i chit malt hvete i Norge som ikke er valset, eller ble konklusjonen her at de flaka er like gode.
Tror kanskje det er lav omløpshastighet. Jeg kjøpte fra Ølbrygging for temmelig lenge siden, og da hadde de det på salg. Har nylig gått gjennom alle oppskriftene mine, og det er faktisk ingen av dem som inneholder dette maltet nå. Men kan nok oppnå mye av det damme med torrified wheat, naked oats eller en av de andre proteinrike kornene.Ok takker. Vet du om det er tilgangen generelt som gjør det vanskelig å få tak i eller er det at etterspørselen i Norge er så liten at de ikke ønsker å ta det inn.
Godt mulig at det stemmer. Men tenker at det ikke har noen særlig praktisk betydning. Min restbeholdning går nok snart i komposten. Har ikke brukt det på lenge, og mistenker at det var gammelt allerede da jeg kjøpte det.@Holmentoppen: Chitmalt skal ha mye enzymer, jfr. hva Bestmalz sier om sitt chitmalt. Ølbrygging sier at det ikke har det, men kan ikke si hvor de har det fra. Dette er jo malt, og det er malta på veldig lav varme, så jeg forstår ikke hvordan det ikke kan ha godt med enzymer.
Jeg mener bestemt at det har en positiv effekt på NEIPA'en min. Men du fikk vel ditt fra Drammen? Jeg har mitt fra Ølbrygging.Godt mulig at det stemmer. Men tenker at det ikke har noen særlig praktisk betydning. Min restbeholdning går nok snart i komposten. Har ikke brukt det på lenge, og mistenker at det var gammelt allerede da jeg kjøpte det.
Fikk mitt fra Ølbrygging i sin tid. Ireks. Tror kanskje ikke de fører det merket lenger.Jeg mener bestemt at det har en positiv effekt på NEIPA'en min. Men du fikk vel ditt fra Drammen? Jeg har mitt fra Ølbrygging.
Bruker du mye, så er det jo kjekt å vite om det har kraft til å konvertere seg sjøl. Og det kunne jo kanskje også være mulig å tenke seg et øl der du bruker chit i tillegg til en del råfrukt. (Innrømmer at det er en smule søkt .) Og da ville det være greit å vite hva slags diastatisk kraft det har.
Nei, dette er fra Castle - som det er umulig å hverken finne eller få noe vettug informasjon fra . (Møkkamalteri, jeg blir sur.)Fikk mitt fra Ølbrygging i sin tid. Ireks. Tror kanskje ikke de fører det merket lenger.
Jeg kjøpte litt av dette maltet for en tid tilbake. Når jeg importerte Castle sine malt inn i beersmith viser den følgende:Nei, dette er fra Castle - som det er umulig å hverken finne eller få noe vettug informasjon fra . (Møkkamalteri, jeg blir sur.)
Ja, det er jo det som ligger på sida deres, og det er nokså magre greier. Og når jeg kontakta Chateau og spurte spesifikt etter opplysninger om diastatisk kraft, lenka de meg bare til den der - som jeg sjølsagt allerede hadde sett.
Ja, eller det står 0 på diastatisk kraft fordi det ikke finnes opplysninger. Her er hva Betsmalz sier om sitt chitmalt: https://bestmalz.de/en/malts/best-chit-malt/ - og jeg skjønner ikke hvorfor andre produsenters chit malt plutselig skal være uten enzymer.Jeg kjøpte litt av dette maltet for en tid tilbake. Når jeg importerte Castle sine malt inn i beersmith viser den følgende:
Vis vedlegget 48832
Vet jo ikke, men tipper det kanskje er Castle malting som har laget til disse maltprofilene til beersmith …
Nei, det er absolutt ikke å stole på dette altså! Det er feil info på flere malttyper her når det gjelder dette (flere som viser 0 som beviselig ikke er det), men jeg antar at utbyttet er korrekt. Og det er da noe …Ja, eller det står 0 på diastatisk kraft fordi det ikke finnes opplysninger. Her er hva Betsmalz sier om sitt chitmalt: https://bestmalz.de/en/malts/best-chit-malt/ - og jeg skjønner ikke hvorfor andre produsenters chit malt plutselig skal være uten enzymer.
Når du sier store kvanta, så regner jeg med at det bare er aktuelt å handle inn for bryggerier? Vi snakker ikke om 25 kg's sekker? Det kunne jeg i så fall tenkt meg å kjøpe.Jeg har Bestmalz chit malt liggende, og det er et fremragende malt til NEIPA og ikke minst istedenfor cara hell/cara pils/hvete for skumfasthet.
Knallbra i stouter og mye mer en ønsker å få munnfylde.
I Norge selges det kun i stort kvanta så enten kjøp stort eller gå sammen med noen.
Trenger du 1kg eller 2 si fra så kan jeg sende til deg, null problem.
Anbefales på det varmeste