Skal lage min første cider, og skal bruke vinterepler fra hagen. Har ikke funnet noen fullverdig oversikt over prosessen, så lurer på om det her er riktig:
-Presser eplene (skreller eplene først. nødvendig??)
-Gir eplesaften ett oppkok
-Kjøler ned hurtig
-Saften på dunk
-Tilsetter gjær, WLP 775
Er det nok å pasteurisere det, eller må det koke opp?
Hvor mye gjær trenger man? Blir det som ved vanlig ølbrygging?
Hvis det ikke er nok sukker i eplene, er det vel bare å tilsette sukkerlake for ønsket OG?
Takker for svar 8)
-Presser eplene (skreller eplene først. nødvendig??)
-Gir eplesaften ett oppkok
-Kjøler ned hurtig
-Saften på dunk
-Tilsetter gjær, WLP 775
Er det nok å pasteurisere det, eller må det koke opp?
Hvor mye gjær trenger man? Blir det som ved vanlig ølbrygging?
Hvis det ikke er nok sukker i eplene, er det vel bare å tilsette sukkerlake for ønsket OG?
Takker for svar 8)