Er ganske så ny her, og har tenkt å prøve meg på en eple cider. Jeg har en juice maskin som jeg tenkte jeg skulle lage eplesaft med, og lurte på om noen hadde noen oppskrifter på rundt 10 liter eplecider. Ønsker å lage en litt søt, men også litt tørr eplecider, ønsker også og oppnå en alkoholprosent på rundt 5-6 %. Har noen spørsmål angående dette:
- Hvilken gjær? (for å få mest mulig søthet)
- Hvor mange grader bør det pasteuriseres på?
- Bør saften siles før gjæring ?
- Hvor lenge skal den stå? (Hvilke målinger skal en ta før en vet at en kan flaske, uten at det eksploderer).
- Hvilke epler i butikk bør brukes ?
Det trenger ikke å være den mest avanserte oppskriften du får, tenkte bare og bruke dette som ett ekspriment.
- Hvilken gjær? (for å få mest mulig søthet)
- Hvor mange grader bør det pasteuriseres på?
- Bør saften siles før gjæring ?
- Hvor lenge skal den stå? (Hvilke målinger skal en ta før en vet at en kan flaske, uten at det eksploderer).
- Hvilke epler i butikk bør brukes ?
Det trenger ikke å være den mest avanserte oppskriften du får, tenkte bare og bruke dette som ett ekspriment.