Hei,
Er helt fersk på brygging bare så det er sagt.
Jeg kjøpte inn eplemost av typen: Smak forskjellen på Coop Extra.
Satte 23L i en bøtte og tilsatte cidergjær. Det skjedde ingen ting de første 48t så ble litt desperat og bekymret.
Hastet til Europris og fikk tak i hetvinsgjær, gjærnæring og restarter. Tilsatte da halvparten av gjæren, hele restarter, hele gjærnæringen og 200g druesukker.
Det boblet kraftig i 4 dager men så har det dabbet kraftig av. Nå har det stått 1 uke ca og jeg målet nå SG til 1005 ca. Det bobler svært lite. Har jo hørt at cider bør stå i 3-4 uker på vanlig gjæring for så å flaskes og stå opp til et års tid.
Nå ligger det et lag med "klumper" på toppen (gjær?) og det lukter relativt harskt. Har smakt på det fra krana og da smaker det ikke så halvgalt bortsett fra litt gjærsmak.
Hva gjør jeg? Setter det kaldere og lar det fortsette eller bør det tappes på flasker allerede nå siden SG er så lav?
Takk for svar!
Mvh
Ørjan
Er helt fersk på brygging bare så det er sagt.
Jeg kjøpte inn eplemost av typen: Smak forskjellen på Coop Extra.
Satte 23L i en bøtte og tilsatte cidergjær. Det skjedde ingen ting de første 48t så ble litt desperat og bekymret.
Hastet til Europris og fikk tak i hetvinsgjær, gjærnæring og restarter. Tilsatte da halvparten av gjæren, hele restarter, hele gjærnæringen og 200g druesukker.
Det boblet kraftig i 4 dager men så har det dabbet kraftig av. Nå har det stått 1 uke ca og jeg målet nå SG til 1005 ca. Det bobler svært lite. Har jo hørt at cider bør stå i 3-4 uker på vanlig gjæring for så å flaskes og stå opp til et års tid.
Nå ligger det et lag med "klumper" på toppen (gjær?) og det lukter relativt harskt. Har smakt på det fra krana og da smaker det ikke så halvgalt bortsett fra litt gjærsmak.
Hva gjør jeg? Setter det kaldere og lar det fortsette eller bør det tappes på flasker allerede nå siden SG er så lav?
Takk for svar!
Mvh
Ørjan