Har fundert litt på en ting, som jeg vet så vidt har vært oppe her før, uten at det kom noe mer ut av det. Når jeg skal flaske ølet, stikker jeg det om til et nytt kar med sukkerlake. Mengden sukker er beregnet ut fra gjæringstemperaturen. Så langt alt ved det vanlige. Men ved omstikk, så vil vel ganske mye av CO2et vaskes ut? Slik som neste brygg som står for flasking, så er det 5L ekstra tomrom i karet sammenlignet med ellers, noe som vel vil gjøre at mer CO2 forlater ølet under gjæringen?
Jeg har hatt noen tilfeller av over- og underkarbonering, uten at jeg helt har klart å skjønne hvorfor. Jeg undres på om disse tingene kan være faktorer som har vippet det den ene eller andre veien. Har noen forsøkt å karbonere ølet med en antagelse om minimalt innhold CO2, og sett hvordan det blir? Overtenker jeg det, eller er det noe jeg har oversett i dette?
Jeg har hatt noen tilfeller av over- og underkarbonering, uten at jeg helt har klart å skjønne hvorfor. Jeg undres på om disse tingene kan være faktorer som har vippet det den ene eller andre veien. Har noen forsøkt å karbonere ølet med en antagelse om minimalt innhold CO2, og sett hvordan det blir? Overtenker jeg det, eller er det noe jeg har oversett i dette?