SturlaP
Norbrygg-medlem
Hei!
Smakte akkurat på min ESB som har stått på flaske i 2 uker nå. Smakte snadder-ladder! Men, det var en del grums som veldig lett ble virvlet opp og satt en liten usmak på ølet. Dette selv om det ble hellet i glass etter alle kunstens regler.
Har aldri cold crashed enda og forstår at det vel først og fremst er å sette gjæringsbøtten i kjøleskap før flasking. Men vil et par-tre dager i kjøleskap også få grumset i ferdige flasker til å bunnfelle i større grad og ikke minst mer solid?
Smakte akkurat på min ESB som har stått på flaske i 2 uker nå. Smakte snadder-ladder! Men, det var en del grums som veldig lett ble virvlet opp og satt en liten usmak på ølet. Dette selv om det ble hellet i glass etter alle kunstens regler.
Har aldri cold crashed enda og forstår at det vel først og fremst er å sette gjæringsbøtten i kjøleskap før flasking. Men vil et par-tre dager i kjøleskap også få grumset i ferdige flasker til å bunnfelle i større grad og ikke minst mer solid?