Cold crash?

SturlaP

Norbrygg-medlem
Hei!

Smakte akkurat på min ESB som har stått på flaske i 2 uker nå. Smakte snadder-ladder! Men, det var en del grums som veldig lett ble virvlet opp og satt en liten usmak på ølet. Dette selv om det ble hellet i glass etter alle kunstens regler.
Har aldri cold crashed enda og forstår at det vel først og fremst er å sette gjæringsbøtten i kjøleskap før flasking. Men vil et par-tre dager i kjøleskap også få grumset i ferdige flasker til å bunnfelle i større grad og ikke minst mer solid?
 
Ja, cold-crash fungerer uansett hvilken beholder ølen står på. Cold crash er egentlig å sette gjæringsspannet kaldt før du tapper, slik at minst mulig gunk blir med på flasker.

Får du gunk på glass så bare oppbevar ølen kaldt og vær forsiktig når du heller, du ser det med det blotte øye når gunk begynner å nå tuten av flaska, da slutter du å helle.
 
Tilbake
Topp