"Cold Steeping" for å erstatte Carafa Special III

JEG

Moderator
Orker ikke å skaffe Carafa III, som jeg forstår egentlig bare er "black malt" uten skall. Tanken er da at jeg bare finkverner svart-malt, som jeg da lar ligge i romtemperert vann i 24 timer i forholdet 1:2 (cold steeping).

Det jeg lurer på er:
  1. - Hvordan vil dette bli kontra Carafa 3?
    • Carafa 3 gir jo lite smak, og mye farge. Mulig steeping gir mer smak?
    • Ingen av dem avgir sukkerstoffer eller bitterhet.
  2. - Hvor mye bør jeg øke mengden?
    • Cold Steeping er visstnok ganske ineffektivt.
    • I tillegg har det jo skall, og dermed mindre "konsentrert" kjerner.
    • Mitt utgangspunkt er derfor en økning på 50 %.
 
Blackmalt gir også lite smak?
Jeg hadde mesket som vanlig og bare kuttet ut Carafa 3. Kanskje brukt litt mer blackmalt.
 
Godt poeng vedr. black malt og smak. Cold Streeping blir jo som å bruke mer Black Malt. Synes cold Streeping er litt fiffig, og lite bry, så kommer nok til å gjøre det. Er bare usikker på mengden.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Jeg hadde for lite carafa 3, så supplerte med carafa 1 (som jeg utrolig nok har en halv sekk med). Blir mørkt og sterkt nok uansett! :D
 
Tilbake
Topp