LarsUlv
Norbrygg-medlem
Jeg gjør det ganske enkelt når jeg gjør ColdCrash (CC) på et øl på slutten av gjæringen.
Jeg har klar en Sodastream flaske med CO2 og et rør på enden som passer i pakningen der gjærlåsen står.
Så tar jeg ut gjærlåsen og stapper røret på plass i pakningen.
Jeg kjører så inn litt CO2 etterhvert som gassen i tomrommet over ølet krymper mens som temperaturen synker.
Kjører såpass mye at lokket får en bule oppover, men ikke så mye at det er fare for at lokket spretter av eller at øl presses ut mellom pakningen rundt kranen.
Noen timer senere, 4-8 timer, buler lokket nedover. Da tilfører jeg litt CO2 til til lokket buler opp igjen.
Dette gjør jeg en 3-4 ganger i løpet av CC.
Jeg syns dette er mye enklere enn å styre med allslags oppsamling av CO2 produsert under gjæringen.
Jeg har klar en Sodastream flaske med CO2 og et rør på enden som passer i pakningen der gjærlåsen står.
Så tar jeg ut gjærlåsen og stapper røret på plass i pakningen.
Jeg kjører så inn litt CO2 etterhvert som gassen i tomrommet over ølet krymper mens som temperaturen synker.
Kjører såpass mye at lokket får en bule oppover, men ikke så mye at det er fare for at lokket spretter av eller at øl presses ut mellom pakningen rundt kranen.
Noen timer senere, 4-8 timer, buler lokket nedover. Da tilfører jeg litt CO2 til til lokket buler opp igjen.
Dette gjør jeg en 3-4 ganger i løpet av CC.
Jeg syns dette er mye enklere enn å styre med allslags oppsamling av CO2 produsert under gjæringen.
Sist redigert: