Har hatt en Dark Ale til brygging. Denne er kokt opp med 1350 gram Moss Maltekstrakt, ingen humle tilsatt.
Mulig jeg skal tilsette litt aroma-humleextrakt før brygget går over på trykkkeggen, men jeg synes alet virker en tanke tynn i smaken, lite fylde lissom. Jeg lurer da på hva jeg bør gjøre for å få en litt mer tykkere smak? Savner litt karamellsmak, faktisk. Leser noen karbonerer med kandissukker, kan dette være en løsningen for meg? Hører noen sverger til brunt sukker, kan det være noe for meg her? (Jeg karbonerer altså med sukker på keg, så bruker jeg co2-patroner til å presse ut øllet).
En annen faktor jeg ikke tar med nå er lagringen. Kanskje jeg må ta tålmodigheten til hjelp, at den vil bli fyldigere og mer smakfull ved litt lagring på keggen...(?)
Mulig jeg skal tilsette litt aroma-humleextrakt før brygget går over på trykkkeggen, men jeg synes alet virker en tanke tynn i smaken, lite fylde lissom. Jeg lurer da på hva jeg bør gjøre for å få en litt mer tykkere smak? Savner litt karamellsmak, faktisk. Leser noen karbonerer med kandissukker, kan dette være en løsningen for meg? Hører noen sverger til brunt sukker, kan det være noe for meg her? (Jeg karbonerer altså med sukker på keg, så bruker jeg co2-patroner til å presse ut øllet).
En annen faktor jeg ikke tar med nå er lagringen. Kanskje jeg må ta tålmodigheten til hjelp, at den vil bli fyldigere og mer smakfull ved litt lagring på keggen...(?)