Corneliusfat i romtemperatur pga strømbrudd - hva gjør dette med ølet mitt?

janmb

Norbrygg-medlem
Hepp

Nettopp hjemme etter nesten 4 uker ferie og ser at strømbrudd har fintet ut temperaturkontrolleren min. I all praksis har ølfatene mine stått i romtemperatur i ca 2-3 uker. Er det noen grunn til å tro ølet blir ødelagt nevneverdig av dette?
 
Vi som er mye gladere i både øl og brygging enn egnet kjøleplass i heimen tillater oppbevarer da øl i romtemp i langt lengre perioder enn noen skarve uker, går helt fint det. Men siden de er på fat vil du sikkert kjøle dem litt før du tapper igjen :)
 
Startet nedkjøling til serveringstemp straks jeg kom hjem. Testet ølene dagen etter og kan ikke si jeg merker noen forskjell.

Nå har jeg helt generelt opplevd at øl utvikler seg langt mindre / er mer stabilt over tid på fat enn flaske uansett, så det skulle vel også tilsi at noen uker i romtemp påvirker mindre enn for flasker.
 
Tilbake
Topp