Her er "vitsen": Corona á 30 kroner flasken, Cream Ale á 3 kroner flasken. You do the math.Hva er vitsen?
Skal det være så lite humle?Gammel tråd: CO3C har blitt fast inventar hos oss, rett og slett fordi alle liker en lys øl i ny & ne. Denne er kjekk å finne i kjøleskapet etter en økt med hagearbeid eller under veranda-tjeneste når sola skinner. Men jeg foretrekker å brygge den som en lager med WLP833.
Smaken minner mer om noe mellom Millers/ Budweisser/ Heineken enn Corona. Lang og kald lagring gjør underverker.
"Jeg liker bare lyst øl"
--------------------------------------------------------------------------
General
--------------------------------------------------------------------------
Category: Light Lager
Subcategory: Standard American Lager
Recipe Type: All Grain
Batch Size: 25 L
Volume Boiled: 30 L
Mash Efficiency: 77 %
Total Grain/Extract: 5.20 kg
Total Hops: 20.0 g
Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
3.55 kg Pilsnermalt
0.15 kg Acidulated Malt
1 kg Corn Flaked (Maize)
0.5 kg Rice Flaked (Uncle Bens Hurtigris)
20 g Perle (Pellets, 6.7 %AA) boiled 60 minutes.
Yeast: White Labs WLP833 German Bock Lager
Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash 90 min, 65*C, mashout 8 min 78*C
Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.048
Terminal Gravity: 1.007
Color: 2.50 SRM
Bitterness: 18.4 IBU
Alcohol (%volume): 5.3 %
Skal det være så lite humle?
Maltbase (no-sparge til 25L) | ||||
Jæren Pilsner | 3,000 | kg | 65,2 | % |
Flaket Mais | 1,000 | kg | 21,7 | % |
Hurtigris | 0,400 | kg | 8,7 | % |
Chit Malt | 0,200 | kg | 4,3 | % |
Kalsium: | 83 | ppm |
Klorid: | 83 | ppm |
Sulfat: | 82 | ppm |
Magnesium: | 10 | ppm |
Hvilken gjær, wlp940?I dag brygges en øl for de som ikke liker øl
Cream of Three Crops(ish):
Maltbase (no-sparge til 25L) Jæren Pilsner 3,000kg 65,2 % Flaket Mais 1,000kg 21,7 % Hurtigris 0,400kg 8,7 % Chit Malt 0,200kg 4,3 %
Perle @ 60min til 15 IBU
Forsiktig og rimelig rett-fram vannprofil:
Kalsium: 83ppm Klorid: 83ppm Sulfat: 82ppm Magnesium: 10ppm
Sikter på 1.040 OG så får vi se om jeg treffer når maltbasen har såpass med adjunkter som jeg ikke driver med til vanlig.
Dette er en Cream Ale, så da blir det US-05, så blir det ihvertfall litt smakHvilken gjær, wlp940?
Godt det kom noe godt ut av plommeøl katastrofen min .I dag brygges en øl for de som ikke liker øl
Cream of Three Crops(ish):
Maltbase (no-sparge til 25L) Jæren Pilsner 3,000kg 65,2 % Flaket Mais 1,000kg 21,7 % Hurtigris 0,400kg 8,7 % Chit Malt 0,200kg 4,3 %
Perle @ 60min til 15 IBU
Forsiktig og rimelig rett-fram vannprofil:
Kalsium: 83ppm Klorid: 83ppm Sulfat: 82ppm Magnesium: 10ppm
Sikter på 1.040 OG så får vi se om jeg treffer når maltbasen har såpass med adjunkter som jeg ikke driver med til vanlig.
Det burde jeg kanskje skjønt ut fra navnet, ja...Dette er en Cream Ale, så da blir det US-05, så blir det ihvertfall litt smak
WLP940 er finfin! <3
Angrer allerede på at jeg ikke dobla og lagde splitbatch, en cream ale og en amerikansk pøsepils, men det får bli en annen gangDet burde jeg kanskje skjønt ut fra navnet, ja...