Hei alle her inne!
Et fantastisk forum dette og har fått mye hjelp. Hev meg rett ut i all-grain sammen med en kompis og har nå i det minste en dunk som står og gjærer
Utstyr har jeg også fått handlet litt brukt her inne, bl.a et meskekar (igloo) og vørterkjøler. billig 40 liters kjele fikk jeg tak i hos Maritim i Fredrikstad (589,-) og krabekoker på 5,5 kW hos Topp Fritid i Sarpsborg. Resten av småtingene fra Europris.
Etter god hjelp på Bryggeland i Oslo kom jeg hjem med diverse ingredienser og følgende oppskrift:
5 kg Pale Ale malt
140 g Carabohemian
30 g Chinook 60 min
20 g Cascade 10 min
20 g Cascade 2 min
2 ts Irish Moss
Wyeast #1272
66-67 i en time
Jeg hadde regnet meg ut at jeg behøvde ca 10 liter mer vann enn de 25 literne jeg skulle ende opp med, men synes jeg brukte mye mer underveis.
Nøyaktigheten i målingene fikk seg et skudd for baugen når vørteren skulle høstes....
Sitter nå igjen med ca 21,5 liter med Ca. OG 1048 ved 20 grader, jeg kastet nok et par liter som var veldig grumsete.
Ble litt kaos under avtapning fra mesken og glemte hva jeg hadde fått beskjed om (hadde et håp om at det jeg foretok meg kunne kalles batch sparging, men jeg vet ike hva det var..), så jeg resirkulerte, fylte på nytt vann og rørte litt etter innfallsmetoden og om hverandre!
Med rester av kokkeblod i årene satset jeg på at improvisasjonen skulle redde meg.
Europris gjæringskaret med indeling stoler jeg dog ikke lenger på, så jeg må måle mer nøyaktig neste gang. (og har noen en oppskrift på en mørkere øl jeg kan få gjenbrukt Carbohemian malten jeg har i så er det flott!)
Nåvel, koking ble det og de sokkene jeg fikk å putte humlen i ser jeg ikke noe grunn til å bruke neste gang.. eller?
Irish moss, jeg vet ikke, hvor nyttig er den?
På badet står det nå puterer på rundt 20 grader, men jeg så ikke noe til den stormgjæringen som jeg har lest om men det ser ut som den trives i allefall.
Hva er putrefrekvensen når man tar en måling, og hva bør den være på før flasking?
Dette ble like kaotisk beskrevet som gjenomføringen, men det var GØY og jeg gleder meg til neste gang. Dere som snoker rundt her inne og lurer på om deres skal sette igang, gjør det!
Hvis noen her inne plukker opp på spørsmålene jeg har innimellom så takker jeg på forhånd for svar!
Frode
Et fantastisk forum dette og har fått mye hjelp. Hev meg rett ut i all-grain sammen med en kompis og har nå i det minste en dunk som står og gjærer
Utstyr har jeg også fått handlet litt brukt her inne, bl.a et meskekar (igloo) og vørterkjøler. billig 40 liters kjele fikk jeg tak i hos Maritim i Fredrikstad (589,-) og krabekoker på 5,5 kW hos Topp Fritid i Sarpsborg. Resten av småtingene fra Europris.
Etter god hjelp på Bryggeland i Oslo kom jeg hjem med diverse ingredienser og følgende oppskrift:
5 kg Pale Ale malt
140 g Carabohemian
30 g Chinook 60 min
20 g Cascade 10 min
20 g Cascade 2 min
2 ts Irish Moss
Wyeast #1272
66-67 i en time
Jeg hadde regnet meg ut at jeg behøvde ca 10 liter mer vann enn de 25 literne jeg skulle ende opp med, men synes jeg brukte mye mer underveis.
Nøyaktigheten i målingene fikk seg et skudd for baugen når vørteren skulle høstes....
Sitter nå igjen med ca 21,5 liter med Ca. OG 1048 ved 20 grader, jeg kastet nok et par liter som var veldig grumsete.
Ble litt kaos under avtapning fra mesken og glemte hva jeg hadde fått beskjed om (hadde et håp om at det jeg foretok meg kunne kalles batch sparging, men jeg vet ike hva det var..), så jeg resirkulerte, fylte på nytt vann og rørte litt etter innfallsmetoden og om hverandre!
Med rester av kokkeblod i årene satset jeg på at improvisasjonen skulle redde meg.
Europris gjæringskaret med indeling stoler jeg dog ikke lenger på, så jeg må måle mer nøyaktig neste gang. (og har noen en oppskrift på en mørkere øl jeg kan få gjenbrukt Carbohemian malten jeg har i så er det flott!)
Nåvel, koking ble det og de sokkene jeg fikk å putte humlen i ser jeg ikke noe grunn til å bruke neste gang.. eller?
Irish moss, jeg vet ikke, hvor nyttig er den?
På badet står det nå puterer på rundt 20 grader, men jeg så ikke noe til den stormgjæringen som jeg har lest om men det ser ut som den trives i allefall.
Hva er putrefrekvensen når man tar en måling, og hva bør den være på før flasking?
Dette ble like kaotisk beskrevet som gjenomføringen, men det var GØY og jeg gleder meg til neste gang. Dere som snoker rundt her inne og lurer på om deres skal sette igang, gjør det!
Hvis noen her inne plukker opp på spørsmålene jeg har innimellom så takker jeg på forhånd for svar!
Frode