`Dampkondensatoren skaper et undertrykk som suger ut damp.... og DMS..Jeg vet ikke om dette er berørt, men jeg prøver.
Vi har alle lært at vi ikke skal ha lokk på kokekjelen. Dampen kondenserer i lokket, DMS kondenserer og faller tilbake.
Hvordan blir dette når vi har en dampkondensator? Vi har jo et lokk der også med utløp i midten.
Kjenner noen til om det er gjordt noen målinger eller observasjoner av resterende DMS med de to metodene: åpen kjele og dampkondensator (DK)? Kan det være lurt å øke litt på koketiden ved DK?`Dampkondensatoren skaper et undertrykk som suger ut damp.... og DMS..
Har noen forsøkt å isolere dampkondensatoren/-hetta? Da vil mindre damp kondensere. Evt. et lite gløtt under hetta?Kjenner noen til om det er gjordt noen målinger eller observasjoner av resterende DMS med de to metodene: åpen kjele og dampkondensator (DK)? Kan det være lurt å øke litt på koketiden ved DK?
Kjenner noen til om det er gjordt noen målinger eller observasjoner av resterende DMS med de to metodene: åpen kjele og dampkondensator (DK)?
Takk! Må bare skaffe en brukt først.Jeg har brukt brewtools sin kondensator siden jeg kjøpte den i 2020. Det er ingen tegn til dms i det jeg lager. Og jeg lager primært lagerøl, mest pils. Har opplevd dms en gang, og det var i det andre brygget jeg lagde i 2014, så jeg vet hvordan den opplevelsen er. Det er netto transport av damp og andre flyktige forbindelser ut av kjelen selv med hette, ellers ville den eksplodert.
Dimetylsulfid koker ved 37,3 grader, så det er ikke så vanskelig å bli kvitt. Hvis dere har fulgt med på den nye trenden med 30 minutter koking er den basert på at man da med god margin har nådd et en likevekt i dannelse og avkoking av dms. 90 min kok er ikke nødvendig lenger med dagens malt av god kvalitet. Jeg koker 60 min på pils, ikke pga dms, men humleutnyttelse og bitterhetsprofil.
Bare bruk dampkondensator og ikke vær bekymret for dms
Dysen med en fin dusj av kaldtvann hjelper til med å skape et undertrykk som suger ut dampen.Min opplevelse er at dampkondensatoren blir såpass fort varm at det kondenserer særdeles lite på innsiden.
En til ting å tenke på er at på en brewtools dampkondensator vil det være minimalt av overflate på selve hetta og dampkondensatoren som er tilgjengelig for kondensering. Alt etter 90-graderen på toppen av kjelen som kondenserer, vil renne ut i retning avløp på dampkondensatoren.
Om man f.eks har en meter eller to med avtrekksslange er det en mye større overflate som damp kan kondensere på sammenliknet med en dampkondensator.
Det også.Dysen med en fin dusj av kaldtvann hjelper til med å skape et undertrykk som suger ut dampen.
Det også.
Nå har jeg kjøpr dampkondensator til min Grainfather G30, men uten lokk. Hvor får man kjøpt kun lokk (med 1.5" triclamp)?Dysen med en fin dusj av kaldtvann hjelper til med å skape et undertrykk som suger ut dampen.
Fant det her: https://www.olbrygging.no/grainfather/108339/grainfather-lokk-med-1-5-tri-clamp-passer-gf30-og-g30Nå har jeg kjøpr dampkondensator til min Grainfather G30, men uten lokk. Hvor får man kjøpt kun lokk (med 1.5" triclamp)?