Hei! Min først post her :roedme:
Har blitt interessert i ølbrygging. Mitt andre brygg står og putrer. Kjøpte et sånt sett med 3 partyfat på 5L hos vinogbar. Har lest litt forskjellige erfaringer med de. Men synes det virker veldig lettvint hvis det virker. Har ikke planer om komplett tappeanlegg enda. Men lurer på om det er en idé og evt kjøpe et par Corneliusfat på 9-10 liter og koble på en sånn: http://www.vinsenteret.no/storefront.php?pid=463 Eller evt en sånn: http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_266&products_id=2244 Tanken var å karbonere naturlig på corneliusfatene og så koble på en sånn "patron" for å tappe med. Vil dette i det hele tatt fungere og er det en ok idé? Eller er det helt idiotisk? Grunnen til at jeg lurer på dette er først og fremst at jeg har forstått det sånn at corneliusfatene er mye mere holdbar og pålitelig
Lurer også på om det går an å tvangskarbonere med CO₂ for så å koble den fra og bruke den patronen til videre bruk? Eller vil da kullsyren bare sive sakte men sikkert ut?
Har blitt interessert i ølbrygging. Mitt andre brygg står og putrer. Kjøpte et sånt sett med 3 partyfat på 5L hos vinogbar. Har lest litt forskjellige erfaringer med de. Men synes det virker veldig lettvint hvis det virker. Har ikke planer om komplett tappeanlegg enda. Men lurer på om det er en idé og evt kjøpe et par Corneliusfat på 9-10 liter og koble på en sånn: http://www.vinsenteret.no/storefront.php?pid=463 Eller evt en sånn: http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_266&products_id=2244 Tanken var å karbonere naturlig på corneliusfatene og så koble på en sånn "patron" for å tappe med. Vil dette i det hele tatt fungere og er det en ok idé? Eller er det helt idiotisk? Grunnen til at jeg lurer på dette er først og fremst at jeg har forstått det sånn at corneliusfatene er mye mere holdbar og pålitelig
Lurer også på om det går an å tvangskarbonere med CO₂ for så å koble den fra og bruke den patronen til videre bruk? Eller vil da kullsyren bare sive sakte men sikkert ut?