OK...
Jeg bruker beersmith.
Jeg har satt sammen en øl med 50% hvete, resten er forskjellige varianter av pils.
Mesker:
30minutter 52 grader
90 minutter 64,5grader
15 minutter 72 grader
skulle tro det var et relativt effektivt meskeskjema.
Beersmith sier at jeg burde hatt 1074 i OG ved 75% effektivitet.
jeg fikk 1052 :bank2:
det tilsvarer 53% brewhouse efficiency.... :noway:
Skuffelsen er jo til å ta og føle på...
Jeg har knust maltet selv, det er absolutt fint nok.
jeg skyller med ca 65 grader varmt vann fra en egen varmtvannstank, jeg vet dette er lavere enn hva som er anbefalt, men dette kan vel ikke alene trekke ned snittet så jævlig?
Jeg vet også at hveteøl generellt gir litt dårligere utbytte, og det er mulig hveten jeg bruker ikke er eksakt den samme som står i beersmith.
den er forøvrig laget hos castle.
:jaha: Noen forslag? :jaha:
Jeg bruker beersmith.
Jeg har satt sammen en øl med 50% hvete, resten er forskjellige varianter av pils.
Mesker:
30minutter 52 grader
90 minutter 64,5grader
15 minutter 72 grader
skulle tro det var et relativt effektivt meskeskjema.
Beersmith sier at jeg burde hatt 1074 i OG ved 75% effektivitet.
jeg fikk 1052 :bank2:
det tilsvarer 53% brewhouse efficiency.... :noway:
Skuffelsen er jo til å ta og føle på...
Jeg har knust maltet selv, det er absolutt fint nok.
jeg skyller med ca 65 grader varmt vann fra en egen varmtvannstank, jeg vet dette er lavere enn hva som er anbefalt, men dette kan vel ikke alene trekke ned snittet så jævlig?
Jeg vet også at hveteøl generellt gir litt dårligere utbytte, og det er mulig hveten jeg bruker ikke er eksakt den samme som står i beersmith.
den er forøvrig laget hos castle.
:jaha: Noen forslag? :jaha: