Jeg har lagd en whirlpool-løsning. På den hjemmekonstruerte kjøleren har jeg loddet på en bit som går ned i pumpehullet. Har ikke prøvd løsningen enda, men skal brygge mandag - da får vi se om det fungerer.
Trgncrlsn skrev:Roba;
Denne resirkuleringsteknikken din, vi gjorde noe lignende da vi begynte med å brygge, etter å ha mesket i en times tid skylte vi malten slik at kjelen ble fyllt opp til kokenivå. så hadde vi i en impellerpumpe som tok vørter fra bunn av kjelen og heiste den opp i maltrøret igjen, slik at all vørteren etter en stund hadde vært noen ekstra runder i malten. forstår jeg deg riktig når jeg antar at det er dette du gjør? Jeg lurte litt på å gå tilbake til denne varianten, innlemme litt sirkulasjon som et siste steg av meskingen lissom.
Den gang hadde vi skyhøye OG, men alt annet vi gjorde den gang var jo så slurvete at ølet ble jo ikke godt av den grunn.
bildet under viser oss ferdig mesket og i ferd med å skylle all vørter en runde til.
PS: Hvor mye malt bruker du på en IPA? (for eksempel) til ferdig vørter 20 liter?
Bjarte H skrev:Artig, den patenten din der roba har jeg også ordnet meg, men jeg har ikke loddet så det er mye vanskeligere å få det til å bli bra. Og nå som jeg har planer om å lage BjareHB patenten til speidelen tenker jeg å feste et stykke kobberrør (ca. Ø15mm) på tvers av skyllerøret, et lite stykke under væskestanden i speidelen, og stikke utløpet på skylleslangen gjennom denne rørbiten. Da regner jeg med at jeg får en bra whirlpool, og uten at det blir for vanskelig eller mye styr :jaha:
roba skrev:Skal brygge en #100 klone mandag, kommer da til å bruke 6 kg. malt til 23 liter før kok / ca. 20 liter ferdigkokt (75 min.) Dette skal teoretisk gi en OG på 1.075 :ilike:
Trgncrlsn skrev:på facebook er vi og; storevahr nanobryggeris fanside ;-)
http://www.facebook.com/group.php?gid=318969578327