Hei,
Helt fersk med brygging. Har satt en IPA fra saga, ferdig maltet. Har stått 7 dager nå (som man skulle før første måling). SG på 1.020 og humle skal i på 1.015. Flasking på 1.005. Har stått i 23 grader ca, oppskrift sier 20-25. Stormgjæringen har lagt seg, men popper fortsatt ganske ofte, ca 1-2 sek mellom nå etter måling, litt tregere før det. Rengjøring med zalo og ballong og flaskerens. Skylt veldig godt.
Smaker og lukter litt beskt/merkelig nå, men vet heller ikke hvordan det bør lukte og smake midt i prosessen. Noen som kan beskrive typisk gjærsmak?
Helt fersk med brygging. Har satt en IPA fra saga, ferdig maltet. Har stått 7 dager nå (som man skulle før første måling). SG på 1.020 og humle skal i på 1.015. Flasking på 1.005. Har stått i 23 grader ca, oppskrift sier 20-25. Stormgjæringen har lagt seg, men popper fortsatt ganske ofte, ca 1-2 sek mellom nå etter måling, litt tregere før det. Rengjøring med zalo og ballong og flaskerens. Skylt veldig godt.
Smaker og lukter litt beskt/merkelig nå, men vet heller ikke hvordan det bør lukte og smake midt i prosessen. Noen som kan beskrive typisk gjærsmak?