Hei!
Vi satte en all grain Imperial Stout for ca 4 uker siden med OG 1.095. Hadde oppi Abbey II gjær med en starter på ca 3L. Er fullt klar over at vi "underpitcha" grovt, og det kommer ikke til å skje igjen.
Poenget er at vi sitter med et brygg på ca 37L med FG 1.033. Det smaker godt, men litt for søtt. Skulle gjerne hatt det ned < 1.025.
Dunken har stått i gjæringskasse med STC-1000 og en jevn temperatur ~19,5 grader. Forsøkte å øke temperaturen i 1 uke uten at dette hjalp, har også forsøkt å skvulpe litt på den for å "aktivere" gjæren på nytt, men heller ikke dette hjalp noe.
Vi sitter derfor med et brygg som vi veldig gjerne skulle ha fått litt bedre utgjæring på. Noen som har noen råd?
Vi har selv tenkt på å lage en ny starter med samme gjærstamme, men hvis vi skal det, hvor mye gjær, skal man på nytt oksygenere vørteren/ølet?
Takk for svar!
Vi satte en all grain Imperial Stout for ca 4 uker siden med OG 1.095. Hadde oppi Abbey II gjær med en starter på ca 3L. Er fullt klar over at vi "underpitcha" grovt, og det kommer ikke til å skje igjen.
Poenget er at vi sitter med et brygg på ca 37L med FG 1.033. Det smaker godt, men litt for søtt. Skulle gjerne hatt det ned < 1.025.
Dunken har stått i gjæringskasse med STC-1000 og en jevn temperatur ~19,5 grader. Forsøkte å øke temperaturen i 1 uke uten at dette hjalp, har også forsøkt å skvulpe litt på den for å "aktivere" gjæren på nytt, men heller ikke dette hjalp noe.
Vi sitter derfor med et brygg som vi veldig gjerne skulle ha fått litt bedre utgjæring på. Noen som har noen råd?
Vi har selv tenkt på å lage en ny starter med samme gjærstamme, men hvis vi skal det, hvor mye gjær, skal man på nytt oksygenere vørteren/ølet?
Takk for svar!