Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Hvilke kombinasjoner av malt, gjær og humle er det som fungerer dårlig?
Jeg brygger mye mer enn jeg drikker. Mye mer enn venner, familie og naboer drikker også. Jeg tømmer rett og slett ut kanskje så mye som en tredjedel av årsproduksjonen. Og selvsagt er de dårligste bryggene som havner i sluket. Men hva er som gjør at noen oppskrifter sitter som ei kule, mens andre smaker hoggorm? Er det noen som har bitt seg merke i noen opplagte kombinasjoner man ikke bør prøve seg på? Selv er jeg forsiktig med sjokolademalt, synes det ofte tar fullstendig overhånd. Det samme med andre mørke ristede malt. Men det finnes jo kjempegode øl med nettopp massevis av disse maltene...
Har prøvet og feilet (og lykkes, bevares) i noen år nå... Er det noen som har noen erfaringer å dele?
Jeg brygger mye mer enn jeg drikker. Mye mer enn venner, familie og naboer drikker også. Jeg tømmer rett og slett ut kanskje så mye som en tredjedel av årsproduksjonen. Og selvsagt er de dårligste bryggene som havner i sluket. Men hva er som gjør at noen oppskrifter sitter som ei kule, mens andre smaker hoggorm? Er det noen som har bitt seg merke i noen opplagte kombinasjoner man ikke bør prøve seg på? Selv er jeg forsiktig med sjokolademalt, synes det ofte tar fullstendig overhånd. Det samme med andre mørke ristede malt. Men det finnes jo kjempegode øl med nettopp massevis av disse maltene...
Har prøvet og feilet (og lykkes, bevares) i noen år nå... Er det noen som har noen erfaringer å dele?