Dette er ikke noe slags svar, men snarere litt info om mine lille erfaring med en mesking basert på 3 avkoksteg.
Ja, det er litt mer "brydderi", men egentlig ganske interessant og en smule utfordrende.
Baserte mitt forsøk på detaljer gitt via Beersmith.
Traff svært nære på alle temperatursteg.
Men jeg varmet opp "avkoket" til ca 70grader og holdt det der i ca 15min før det sakte ble brakt til kok.
Siste steg i mesketanken før skylling ble mesken sirkulert for å filtere.
Mesken blir jo sjukt "møkkete" og grumsete når man 3 ganger graver i "maltsenga".
Det som ikke kom klart frem i Beersmith var behovet for å skylle ut.
Så min erfaring nå er at man bør ha vann klart.
Pre boil verdi ble som simulert
OG ble simulert til 1.058, reell verdi ble 1.056
Øllet er ikke på langt nær ferdig, men vørteren lukter helt klart mer maltaktig og annerledes enn samme malt mesket med Singel infusion.
Fargen ble også mørkere enn simulert. Jeg kokte ikke "avkoket" veldig lenge eller "hard", men passet på at det ikke brente seg i bunnen.
Spent på å smake resultatet.